Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Hop of flop

Hop of flop

Zelden zal er in een jurykamer zo'n gedeprimeerde stemming hebben geheerst als vlak na het 'table-hoppen' in Rotterdam. Niet alleen stelde het aantal deelnemers nogal teleur, maar ook hadden we de stellige indruk dat sommige goochelaars de essentie van table-magic absoluut niet begrijpen.

Met de ervaringen van Rotterdam nog vers in het geheugen waag ik het erop maar weer eens om op een paar DO'S en DONT'S van het tafelgoochelen attent te maken. Schop ik open deuren in? Was het maar waar; de praktijk leert helaas anders.

Niet doen

- Op een tafel toegaan, twee toeschouwers min of meer met dwang uit elkaar schuiven en dan zonder een woord van begroeting gaan goochelen.
- Voor een of twee gasten werken en de rest van de tafel er voor spek en bonen bij laten zitten.
- Nauwelijks verstaanbaar mompelen en rekwisieten (vooral speelkaarten) zo onrustig hanteren, dat iedereen moeite heeft de gang van zaken te volgen.
- Na afloop de tafel als een stal achterlaten: stukken touw, verscheurd papier, kapotte modelleerballons, sigarettepeuken.

Wel doen

- Datgene wat ieder welopgevoed mens doet, wanneer hij in een onbekend gezelschap terecht komt: goedenavond zeggen en zich voorstellen (zie over dit punt ook de artikelen van Kees Schoonenberg en Tommy Wonder in Informagie van januari en maart 1992).
- Rekwisieten duidelijk tonen aan alle gasten aan zo'n tafel. Niemand is in staat een speelkaart te onthouden die vluchtig en slordig heen en weer gezwaaid wordt.
- Goed articulerend spreken in correct Nederlands. Wie dat laatste niet beheerst, zou zich niet aan table-hopping moeten wagen.

Table-magic is een belangrijk onderdeel van onze kunst geworden, een markt die zich nog steeds uitbreidt. Wie zich op dit gebied begeeft met de mentaliteit 'dat-doe-ik-wel-effe', benadeelt zichzelf en zijn collega's. Een opdrachtgever die slechte ervaringen met het engageren van een table-hopper heeft opgedaan, is jarenlang als potentiële klant verloren. Puur eigenbelang dus dit moeilijke vakgebied niet te onderschatten. Doe het niet of doe het goed!

Dick Harris


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 2 oktober 2015 om 08.52 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 6, juli/augustus 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder