Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Hoog niveau in Hoogeveen

Hoog niveau in Hoogeveen

Het jaarlijkse concours in een ditmaal zonovergoten Hoogeveen op 14 maart jl. was een groot succes. Dat kwam niet alleen vanwege de aanwezigheid van Hans Klok als juryvoorzitter, maar ook doordat er dit jaar een record aantal deelnemers was. Maar liefst veertien kandidaten, in leeftijd variërend van 9 tot 17 jaar, presenteerden zich in de uitverkochte schouwburg 'De Tamboer'. Hans Klok sprak na afloop bij de prijsuitreiking van een 'hoog niveau' en daar was niks verkeerds mee gezegd.

Het spits werd afgebeten door de negenjarige Ramon de Hart uit Enkhuizen (GKA) die, met een leuke act over de goochelzolder van zijn opa, de toon zette voor de rest van de middag. Danny van Deutekom en Jasper de Grouw (alias Mr Gray) lieten vervolgens zien dat manipuleren nog steeds 'in' is. Daarna was het achtereenvolgens de beurt aan Robert, Claudio en Raymon de Jonge. De bushalte die Raymon uit Ter Apelkanaal had meegebracht, vormde het fraaie decor van een prima optreden. Stefan Staal besloot zijn act, de laatste voor de pauze, met spetterend vuurwerk.

Tijdens de pauze werd een gastoptreden verzorgd door een plaatselijk groep scholieren die, onder de naam Circus Bombari, handstandjes en duikelingen probeerden te maken tussen het koffiedrinkend publiek in de foyer. Het publiek reageerde enigszins lauw, maar de leerlingen hadden zelf in elk geval zichtbaar plezier in hun optreden.

Meteen na de pauze volgde een optreden van het illusionistenpaar Marcel en Sharon. Door middel van een daverende show deden zij toeschouwers (en jury) verbaasd staan van hun onnavolgbare verdwijningen en verschijningen. Vooral de illusie met de schaduwkasten was ongeëvenaard en zelfs voor kenners onbegrijpelijk. Geassisteerd door twee 'men in black' zorgden zij voor een weergaloze show waaraan de lenige Sharon met haar balletachtige bewegingen een extra dimensie gaf. Na afloop was iedereen het erover eens: Hans Klok heeft er concurrentie bijgekregen!

De overige optredens waren afwisselend, knap en soms vol humor. Dat laatste gold zeker voor Rinke Jacobs (van de NBG). Hij trad op in de rol van Jim die, net als verkopers in de televisiecommercial 'amazing discoveries', zijn product 'de wiscard' aan het publiek probeerde te slijten. Zijn 'talkshow' zat goed in elkaar, het was echt lachen. Hij zou na afloop terecht de aanmoedigingsprijs krijgen.

Ook de andere deelnemers, Wesley, Wim en Michel en Jan lieten leuke dingen zien. Jammer dat de belichting tijdens het optreden van Richard niet optimaal was; zeker bij een 'zwevende bal' luistert belichting nauw. Het optreden van Michel Le Blanc zag er niet alleen goed verzorgd uit, de manier waarop hij na een regiefout – halverwege zijn act werd het gordijn plotseling dichtgetrokken- de draad weer oppakte, was ronduit knap; niet velen zouden hem dat hebben nagedaan.

De jury had niet veel tijd nodig om te besluiten wie dit jaar de eerste prijs in ontvangst mocht nemen, ook al lagen de deelnemers in volgorde van punten (vooral de eerste vier) heel dicht bij elkaar. De gedeelde eerste prijs ging naar, hoe kan het ook anders, Marcel & Sharon en naar Ramon de Hart. De derde prijs was voor Michel en Rinke werd uiteindelijk vierde.

Het concours begon en eindigde, zoals gewoonlijk, met veel woorden van dank. Het is natuurlijk hartstikke goed om de organisatoren, presentator en juryleden te bedanken voor hun geweldige inzet, zeker als je weet wat er bij komt kijken om zoiets te organiseren. Toch vraag ik me af of dat in de toekomst niet anders kan. Je zou bijvoorbeeld in een programmaboekje allen kunnen noemen die bijgedragen hebben aan het concours. Dan zou één slotwoord van bijvoorbeeld de voorzitter van de NMU waarin hij iedereen bedankt en jury en presentator in de bloemetjes zet, kunnen volstaan. Dat heeft als voordeel dat je en niemand vergeet en de middag niet langer laat duren dan strikt nodig is. Niettemin was het concours een groot succes!

Plaats en datum volgend jaar staan al vast, want Hoogeveen is wat goochelen betreft zeker millenniumproof.

Willem van der Veer


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 13 mei 2013 om 10.34 uur en komt uit de Informagie (jaargang 10, nummer 3, mei/juni 1999), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand januari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder