Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Het Magic Hands-congres

Het Magic Hands-congres

Voor de 18e keer vond het internationale goochelcongres van Manfred Thumm plaats in januari te Sindelfingen. Goochelaars uit de gehele wereld troffen elkaar om onderling van gedachten te wisselen. Hoogtepunten hierbij waren de nacht van het bal en het gala (met o.a. Nicholas Night, Mahka Tendo, Tina Lennert, Franklin en The Great Tomsoni). Bij het concours kon men vooral genieten van twee Duitse goochelaars. Jorgos (uit Hamburg) werd derde - op het FISM congres in Yokohama had hij de ondankbare vierde plaats illusionisme behaald - met een nummer waarbij zijn dubbelganger op het videoscherm het één en ander moest verklaren.

De jonge Clemens Valentino uit Stuttgart (Duits nationaal kampioen algemene goochelkunst en derde op het FISM) won de tweede prijs. Deze 28-jarige student bouwkunde vertoonde zijn 'Magische kwartiertje der Sterren', waarin hij grootheden uit de showbizz magisch parodieerde, zoals Humphrey Bogart, Elvis Presley en Frank Sinatra.

De winnaars hielden er geldprijzen en contracten in de hele wereld aan over. Nummer één werd kaartenmanipulator Uchida uit Japan, die bekwaam omging met kaarten (groter dan A4-formaat). Dit jaar vinden er nog meer internationale congressen plaats in Midden-Europa. Het eerstvolgende is in Salzburg: het Drielandencongres, dat door Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland georganiseerd wordt (25-28 mei 1995). Gala's van hoge kwaliteit en Oostenrijkse gemoedelijkheid beloven opwindende en onderhoudende congresdagen.

De goochelwereld groeit steeds meer uit tot één geheel, en nog voor de politiek tot één Europa komt, voelen goochelaars uit de hele wereld elkaar al lang aan.

Misschien is er ook nog een keer de mogelijkheid om een vierlandencongres te organiseren met Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

Eberhard Riese


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 27 januari 2015 om 08.47 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 5, mei/juni 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand mei.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder