Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Het congres dat u eeuwig bij zal blijven (10/2)

Het congres dat u eeuwig bij zal blijven (10/2)

Verrassing voor de straatgoochelaars! Straatgoochelaars, opstellen in rijen van drie. Het straatgoochelen gebeurt tijdens het congres in een overdekte hal, dus geen last van slecht weer. Het is een winkelcentrum, zodat op een ruim publiek gerekend kan worden. Maar nu de grote verrassing! De verenigde winkeliers bieden aan:

Eerste prijs straatgoochelen: f 1000,- (jazeker, duizend gulden!).
Tweede prijs straatgoochelen: f 500,- (ook nog alle moeite waard).
Derde prijs straatgoochelen: f 250,- (toch leuk op een zaterdagmiddag).

Elke straatgoochelaar die zichzelf zo mag noemen, doet natuurlijk mee. Wanneer krijgt u weer zo'n kans? Bekijk uw nummer nog eens kritisch, poets het waar nodig nog eens lekker op en vergeet vooral niet om uzelf tijdig te melden als deelnemer aan het straatgoochelen.

Verrassing no. 2

Het congrescomité heeft een fantastische aanbieding gekregen van Bob Driebeek.

Bob Driebeek als oud-Rotterdammer, nestor van de goochelaars, beroemd en berucht in magische kringen. Het wordt geen gewoon optreden!
Het is geen lezing.
Het is geen cartomagie.
Het is geen illusie.
Het is geen micromagie.
Het is geen salongoochelen.
Het is geen straatgoochelen.

Wat is het dan wel???

Ga maar op de punt van uw stoel zitten, want het is een half uur van het beste entertainment van Nederland. Dit mag geen goochelaar missen. Er zijn minstens tien redenen om in te schrijven voor het congres. Maar als u nog twijfelt, laat Bob u dan over de streep trekken. Bob Driebeek mag u niet missen. Het is 100% Aenigma!

Onze dames

Het gaat met de belangstelling van de dames bepaald niet stormachtig. Het is hetzelfde schuchtere begin als met de kaartverkoop. Praat je met dames erover dan is er wel belangstelling, maar daar blijft het dan bij. De aanhouder wint, dus laten we Marlies Greve aan het woord.

Hé dames, toch maar weer een badpak aan?

Laatst sprak ik met een enthousiast artiestenpaar, een duo dat er duidelijk in geslaagd was om het klassieke rollenpatroon te doorbreken: zij trad op als goochelaar en hij assisteerde als olijke clown. Alleen… de man in kwestie was al jaren lid van een Nederlandse goochelclub, terwijl zijn goochelende echtgenoot door diezelfde club pertinent geweigerd werd!

In de informagie november/december 1998 schreef ik over de onbekendheid van de vrouwelijke goochelaar in ons land. Tevens nodigde ik iedere goochelende vrouw uit om op het artikel te reageren. Want, vraag uzelf eens af, moet een vrouwelijke goochelaar iets buitengewoons blijven in goochelend Nederland of is het tijd om te emanciperen/participeren?

Ik stem volledig in met wat Elinor van Dommelen in de vorige informagie als reactie schreef: het komende congres wel speciale aandacht voor de vrouwelijke goochelaar, maar zonder apartheid, dus alsjeblieft geen damesprijs of damesprogramma!

De bedoeling is juist om de huidige, overwegend mannelijke, goochelwereld een positieve impuls te geven en niet om irritatie op te roepen of de rol van een vrouwelijke assistent te bagatelliseren.

Zijn er nog meer vrouwen die nadenken over de onbeperkte mogelijkheden (en minieme moeilijkheden) van onze groep, dan vraag ik hen met klem om spoedig te reageren op deze oproep. Alleen bij voldoende belangstelling zal er in Rotterdam tijd ingeruimd worden voor vrouwelijke goochelaars. Zo niet, dan is over enkele jaren de tijd misschien wel rijp.

Julius Frack, kleermakersleerling

Tijdens het wereldcongres te Dresden trad o.a. op Julius Frack. Hoewel hij niet beloond werd met een prijs, had hij zo'n opvallende en leuke act dat wij hem voor ons congres wilden boeken. Dat was niet gemakkelijk. Ettelijke telefoontjes, mondelinge toezeggingen, contracten die niet werden teruggestuurd, dat zijn de "gewone" ervaringen van een congrescommissie. Met Julius Frack is de zaak voor elkaar gekomen.

Hij beweegt als een kleermaker in speels rood-zwart rokkostuum over het toneel. Hij grijpt zijn stoffen uit de lucht en componeert daarvan elegante kleding en gewaden. Als hij op zijn kleermakerstafel zit, voorzien van naalden en draden, laat hij zijn vingerhoeden dansen op het rock and roll ritme. Hij schept uit zijn goocheleffecten een nieuw pak. De klassieke werktuigen van het kleermakersgilde veranderen in moderne goochelaarsattributen. De sprookjesfiguur van de kleermaker wordt de toverende figuur van Julius Frack.

(Overigens heeft hij wel de zilveren magische ring in Lausanne (1996) gewonnen en werd hij Deutscher Meister der Zauberkunst Dresden (1996)).

Thorsten Strotmann

We gaan nog even door met de artiesten. Thorsten, 1e prijs close-up in Mannheim (1998). Een ster aan de close-up hemel. Prijswinnend nummer "The Gambler".

Paul en Anja Phillippart. Een bekende Nederlandse act, maar die meestal in het buitenland te zien is. Eindelijk de kans om ook hier van hun prestaties te genieten.

Peggy Fox. Sportieve goochelkunst. Dans en ritmische gymnastiek verbinden zich bij het manipuleren van grote hoepels. Touwen en banden verschijnen, een bal begint te zweven. Met dit al verwierf zij de 1e prijs in Brussel en tevens in Duitsland in 1998.

Andy the enterbrainer

Sneller dan een computer berekent hij kwadraatgetallen, wortel trekken kost geen tijd, een magisch kwadraat hoort er ook bij en de paardensprong rond zijn optreden af. Hij heeft het Duitse Meesterschap tweemaal gewonnen, namelijk voor Mentale Magie en voor Algemene Goochelkunst. Met zijn Flitsrekenshow was hij de enige prijswinnaar Mentale Magie bij het wereldcongres 1991 in Lausanne.

Richard McDougall

Hij is op zoek naar de laatste sigaret. Komisch en mimisch acteertalent. Dat zal ook uw mening zijn, als de rook om uw hoofd is verdwenen.

Magic mystery night

U herinnert zich zeker nog de weergaloze Black & White Magic Night van ons vorige congres. Een spetterende feestavond vol aangename verrassingen en spektakel. Ook voor dit congres is er een spectaculair feest gepland, op zaterdagavond 15 mei. Naast de muzikale omlijsting van de ons welbekende Frank Wilson kunt u dan weer genieten van een gevarieerd programma. Entertainment van topniveau met als rode draad het concoursonderdeel 'tablehoppen'.

Als locatie is dit jaar gekozen voor één van de prachtige feestzalen van het luxueuze Inntel Hotel. De ambiance van deze toplocatie staat garant voor een feest met allure, vol warmte en gezelligheid. Deze viersterren locatie is bereid de consumptieprijzen voor deze avond om te toveren tot een vriendelijke eenheidsprijs. Voor de 'nazitters' zijn het slechts enkele stappen naar de uiterst gezellige bar met een riant uitzicht op de Maas. Heeft u een kamer geboekt in Inntel? Dan kunt u, na een eventuele duik in het zwembad, snel en zonder angst voor alcoholcontroles genieten van een waarschijnlijk iets te korte nachtrust.

Al deze ingrediënten vormen een perfecte basis voor een weergaloze feestavond met een aaneenschakeling van verrassingen zoals u dat gewend bent van Rotterdam. Het laatste congresfeest van dit millennium. Zorg dat u er bij bent.

Sunday afternoon special

In diverse zaaltjes vinden mysterieuze dingen plaats. Wij noemen alvast de "Special Ladies" Magic Show, uitdrukkelijk ook voor mannen! Een lezing over dames die goochelen, met voorbeelden van diverse soorten acts. Ook andere lezingen zoals die van Jon Allen. Deze middag treedt ook Aenigma op. Verder speelkaarten zoals u ze nog nooit hebt gezien.

Parkeren

Bij het Inntel hotel zijn 40 parkeerplaatsen. Mochten deze allen bezet zijn, dan is er ca. 100 meter verder bij Spido volop parkeergelegenheid.

Huisbezoek

Paul Morak is in gezelschap van nog een lid van Goochelclub Rotterdam bezig met het bezoeken van de goochelverenigingen in Nederland. Doel is om de band tussen de clubs te verstevigen en daarbij wordt geprobeerd om twijfelaars toch naar Rotterdam te krijgen.

Tenslotte

De bar in het Inntel hotel is elke avond tot minstens 02.00 uur open. Bij goede belangstelling tot zelfs veel later. De metro-rit van het Zuidpleintheater naar Hotel Inntel is ca. 6 minuten.

Wim Cloosterman


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 26 maart 2013 om 20.20 uur en komt uit de Informagie (jaargang 10, nummer 2, maart/april 1999), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder