Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Handel

Handel

Waarom zou je de kost niet kunnen verdienen met een handel in goochelapparaten? Er worden wel gekkere dingen verkocht. Als je maar een uitgebreide klantenkring opbouwt die je enthousiast weet te houden, want als je voornamelijk van het zakgeld van pubers moet leven, ligt uiteraard de bijstand op de loer. Om je klanten gemotiveerd te houden, dien je voortdurend nieuwe exclusieve wonderen aan te bieden in termen die de kopers het gevoel geven dat ze hun concurrenten de baas zullen zijn, zoals de pubers trucjes kopen om hun vriendjes te overbluffen. Een voortreffelijke vorm van klantenbinding is het uitgeven van een goed verzorgd blad. Het is een boel werk en het levert nauwelijks aanwijsbaar financieel resultaat op, maar als je de redactie ferm in de hand houdt, kun je je klanten regelmatig onder de kin kietelen en ze de overtuiging bezorgen dat ze deel uitmaken van een bijzonder gezelschap dat in vereniging een exclusieve kunst beoefent. Je moet ze zo ver zien te krijgen dat ze tegen elkaar gaan opbieden bij het beschrijven van hun vermeende verbeteringen; dat houdt niet alleen de animo er in, maar verschaft je ook gratis kopij. De klanten moeten van tijd tot tijd bij elkaar komen, zodat ze in de gelegenheid zijn anderen te laten zien wat ze bij jouw hebben gekocht. Die neiging hebben ze al vanzelf - het komt er alleen maar op aan dat verlangen naar groepsvorming op een tactische manier te stimuleren. Wijs ze op het juiste moment de weg die ze moeten bewandelen om tot een bevredigende organisatie van klanten te geraken, die natuurlijk niet zo mag worden genoemd. En organiseer wedstrijden in het goochelen; dat zullen ze leuk vinden. Telkens kan binnen de kring de onderlinge pikorde weer opnieuw worden bepaald. Glimmende bekers en medailles winnen vinden ze allemaal fijn en de juryleden kunnen zich gewichtig voelen. Sommigen komen alleen maar om te kijken en ideeën op te doen met behulp van bloknoot, camera of tape-recorder; anderen komen om te laten waarderen hoe bekwaam ze zijn en dan is er nog een verwaarloosbaar soort die komt om zelf bedachte en ook dikwijls zelf gemaakte nummers te demonstreren. Uit de aard der zaak is die laatste groepering voor je handel van geen betekenis, maar omdat ze kijkers af en toe doen wakker schrikken, kunnen die types toch worden geduld. Waar het om gaat zijn de congresbezoekers die zich na het optreden van een klant aan je stand vervoegen om te vragen of zij dat nummer ook kunnen kopen. Ja hoor, dat kan. En je zou kunnen aanbieden om het met ze in te studeren, want omdat maar weinig goochelaars kritisch naar zich laten kijken; ligt hier een terrein braak. De klantenkring is en blijft beperkt en daarom is het aan te raden zo spoedig mogelijk internationale contacten te leggen. Zo ontstaat een echte koperswereld met organisaties, bladen en concoursen waarin goochelaars bij gebrek aan publiek, elkaar beoordelen. Ik wed, Henk, dat ze er nog mee doorgaan als je al jaren dood bent.

Kees Schoonenberg


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 24 april 2015 om 10.00 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 2, november/december 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder