Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Hallo allemaal

Hallo allemaal

Ik ben Peter Woerde en ik goochel nu bijna vier jaar. In deze vier jaar heb ik twee keer meegedaan aan het juniorenconcours te Hoogeveen. En daar wil ik het nu even over hebben.

De eerste keer dat ik meedeed, was met een act die ik speciaal in elkaar had gezet voor dit concours. Ik had nog nooit een toneelact gehad en het leek mij ook niet echt leuk om op toneel te goochelen, maar er was toen nog geen close-up concours voor junioren en ik wilde wel graag aan een wedstrijd mee doen. Zodoende heb ik toen een toneelact in elkaar gezet. Het viel mij tegen in dit opzicht, dat ik na deze wedstrijd zeker wist dat ik close-up goochelen veel leuker vindt. Waarom deed je het jaar erna dan weer mee, zult u zich afvragen. Dat was omdat er nog steeds geen close-up concours voor junioren was en dat is belangrijker omdat ik, nadat ik in Haarlem een aangepaste versie van mijn oude toneelact had gedaan bezig ben geweest met een nieuwe toneelact. U denkt natuurlijk weer: waarom een nieuwe toneelact maken als je toneelgoochelen niet zo leuk vindt? Daar zijn een aantal redenen voor.

Ten eerste: ik vond het toneelgoochelen niet zo leuk omdat ik een act deed die mij niet echt lag. Na Hoogeveen probeerde ik er iets komisch van te maken door er een stem achter te zetten die vertelde wat ik moest doen. En daar komt meteen de tweede reden te voorschijn. De toneelact die ik nu heb is komisch (bedoeld). Wat maakt die act nu komisch? Het feit dat ik er zelf bij kan praten. En daardoor vind ik het veel leuker om te doen. Hierdoor heb ik nu een (toneel)act die ik leuk vind om te doen. Wat wil je hier nu mee zeggen, denken jullie nu (ik zeg nu jullie i.p.v. u, omdat ik het nu tegen de jeugd heb). Het komt hierop neer: toneelgoochelen leek mij niet leuk om te doen, maar omdat ik toch twee keer met een toneelwedstrijd heb meegedaan, heb ik onverwacht een toneelact die ik ontzettend leuk vind om te doen.

Groeten, Peter Woerde


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 4 maart 2013 om 11.35 uur en komt uit de Informagie (jaargang 10, nummer 1, januari/februari 1999), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand september.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder