Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Goochelweekeinde in de Eifel

Goochelweekeinde in de Eifel

De Magische Cirkel van Duitsland hecht veel waarde aan het juniorenwerk en zo ontstond een nieuw soort goochelcongres. Dat werd gehouden in de jeugdherberg van de goochelende pater Johannes Lennartz in Steineberg in de Eifel. Zo'n tachtig jonge en jonggebleven goochelaars (tot 25 jaar) ontmoetten elkaar daar in het weekeinde na Pasen om dag en nacht door te goochelen. De gelegenheid was uitstekend. Kost en inwoning waren geregeld, er was een grote theaterzaal, een zwembad en het maakte niets uit of het laat werd, want de goochelpater is een nachtmens, die in de kleine uurtjes even fris achter de bar staat als 's middags en hij zet op verzoek de unieke disco-installatie "Light and sound" aan in het zwembad. De nieuwe regiegroep van de Magische Cirkel hield een inleiding en daarna waren er workshops. Helge Thun sprak over de moeilijkheden bij het close-up goochelen, Michael Sondermeyer over conference en over goochelen voor kinderen. Topas had het over "Presentatie en persoonlijkheid." Hij besprak verschillende manieren van presenteren en hij parodieerde die verschillende stijlen ook. Het Duo Wirbelwind gaf een bewegingstraining, zoals acteurs die ook krijgen en Eberhard Riese besprak bijzondere goochelnummers en wat daarbij komt kijken. Verder was er nog een bonte avond waaraan ieder die dat wilde een bijdrage kon leveren en daar ook nog desgewenst kritiek op kon krijgen. Het weekeinde was voortreffelijk georganiseerd door een aantal goochelvrienden uit Düsseldorf. De datum voor volgend jaar is al vastgesteld: het wordt weer het weekeinde na Pasen, maar we beginnen dan een dag eerder, namelijk donderdag, 11 april 1996, om een uur of twee. Jonge Hollandse goochelvrienden, als jullie zin hebben, kom dan ook; de Eifel ligt niet zo ver bij jullie vandaan. Het is wijs om je dan nu al aan te melden bij D. Drenkler, Am Pfingsberg 14, 40882 Ratingen, Deutschland.

Eberhard Riese


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 22 oktober 2013 om 09.41 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 1, september/oktober 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder