Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Goochelvereniging Aladdin

Goochelvereniging Aladdin

De goochelvereniging Aladdin is opgericht op 22 september 1986. Daarmee zijn we binnen de N.M.U.-traditie een jonge vereniging. Op dit moment zijn er 13 leden: 12 mannen en 1 vrouw. De bijeenkomsten worden eens per maand gehouden in een basisschool. De leden komen uit een zeer wijde omgeving van Zwolle. De reisafstand is soms meer dan 100 km. Slechts drie leden komen uit de stad Zwolle. De leeftijd van de leden ligt tussen de 30 en 74 jaar. Het is dus een 30+-club.

De vereniging heeft een klein bestuur, een voorzitter en een secretaris/penningmeester. Voor zo'n kleine vereniging als Aladdin is dit voldoende. De doelstellingen van de vereniging zijn vastgelegd in een clubreglement en er zijn door de leden duidelijke afspraken gemaakt over de grootte van de vereniging en de invulling van de clubavonden. Waar de ledengrens op een moment van te snelle groei op 15 leden werd gesteld, bestaat nu weer de mogelijkheid om een paar goochelaars in de club op te nemen. Het leeuwendeel van de activiteiten van de vereniging wordt gevormd door de clubavonden. De avond wordt om kwart over acht officieel door het bestuur geopend met een korte bespreking van verenigingsaangelegenheden, maar na het officiële gedeelte begint de avond pas echt.

Soms worden de leden verzocht trucs mee te nemen waarvan ze de beschrijving kwijt zijn. Met zijn allen wordt dan geprobeerd weer de juiste verklaring te vinden en het is opvallend hoe vaak dat lukt! Voor een andere avond wordt iedereen verzocht een truc te vertonen met een bepaald voorwerp. Soms wordt er video gekeken. Vaak wordt er afgesproken dat iedereen iets meeneemt om te vertonen, de trouw waarmee dat gebeurt, is een belangrijk bindend element binnen de vereniging. Ook wanneer er iets georganiseerd moet worden - een clubontmoetingsdag of een voorstelling voor de school waarin wij bijeenkomen - steken daar altijd een paar leden een flink stuk tijd in. Iedereen helpt dan mee, ondanks de reisafstanden. Op de clubavonden heerst een zeer gezellige sfeer. Er wordt veel gelachen en vaak moet het bestuur de leden op de klok wijzen wanneer de wijzers richting twaalf gaan. Als vereniging zijn we heel blij met de zeer goede verstandhouding met en tussen de verenigingen om ons heen. We proberen deze verstandhouding ook te behouden door om de twee jaar een clubontmoetingsdag te organiseren. Op een dergelijke dag worden dan een goochelclub uit onze omgeving - en soms wat verder weg - uitgenodigd om te goochelen en te praten.

We hopen wat inzicht gegeven te hebben in onze vereniging. Misschien hebt u iets ontdekt wat u ook kunt gebruiken. Indien u vragen hebt, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 6 februari 2015 om 08.44 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 5, mei/juni 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder