Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Goochelprijs van België

Goochelprijs van België

"De vernieuwingen in het goochelen komen van de jongeren, zo is tijdens dit congres van de Vlaamse Magische Unie gebleken, en dat stemt hoopvol." Aldus Jan Bardi, de voorzitter van de jury. Hij sprak tijdens de prijsuitreiking van het concours om de goochelprijs van België; dit vond plaats te Lokeren, op zondag 17 januari jl.

Dat zal u als lezer minder interesseren, evenals hoe gastvrij en aardig die Belgen geweest zijn, want het gaat u om de goochelfeiten.

We zagen 10 micro-magiërs en er traden 14 toneelgoochelaars op; dit mag kwantitatief een goede deelname genoemd worden. Kwalitatief ligt het goochelpeil niet lager dan bij ons. Vooral de leken-juryleden noemden het peil teleurstellend: weinig nieuws en veel herhalingen. Weinig goede voorbereidingen, en geen gebruik makend van de toneelfaciliteiten.

De jury bestond uit zeven leden, waarvan drie goochelaars en vier leken. Van belang waren Frank van Laecke, toneelregisseur en Yen Stolck, choreografie, beiden bekend van de musical Hollywood by Night en Dear Fox. De eerste komt binnenkort naar Nederland, is de moeite waard om te zien en zit vol met goocheleffecten. Tezamen met de directeur van het Cultureel Centrum, Piet van Loocke, waren zij de goocheljuryleden een goede steun bij de beoordeling. Natuurlijk waren er onder de wat ouderen echt goede routiniers te bewonderen. De grote V.M.U.-prijs kon echter niet worden uitgereikt.

De echte uitschieters, dus prijswinnaars, waren: Gili (bekend van ons laatste congres) en Rafaello (die eveneens de prijs van de krant Het Laatste Nieuws in ontvangst kon nemen). Tenslotte ging Luc Apers met een eervolle vermelding en twee prijzen naar huis. The Inner Magic Circle won de verenigingsprijs en de Lucky Ring nam de vlam (goochelstaf) over om volgend jaar het congres om de prijs van België te mogen organiseren. Ondanks een live-opname van de tv was men in Lokeren en omgeving niet bereid om in grote getale naar het Cultureel Centrum te komen. Iets meer publiciteit op nationaal niveau zou geen kwaad hebben gekund om de Belgische goochelaars (hoe verdeeld ook) naar een echt congres te tillen. Laten wij hopen dat deze volgend jaar komt. Tijdens het gala tenslotte hebben wij enorm genoten van Stanislas en zijn groep Theater Attrap, die het goochelen van een andere kant belichtten.

Hans Noordanus


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 14 januari 2016 om 10.58 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 4, maart/april 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand januari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder