Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Goochelfestival Enschede, voor 'uitgeslapen' goochelaars

Goochelfestival Enschede, voor 'uitgeslapen' goochelaars

Goochelaars hebben de naam een uitgeslapen volkje te zijn. Dat moet wel, want wie een ander te vlug af wil zijn, moet aan deze voorwaarde voldoen. Het Enschedese festival vraagt echter ook om echt uitgeslapen goochelaars. Wanneer je als organisatie bedenkt dat een tweedaags festival ook wel een keer leuk is, besef je niet wat je jezelf op de hals hebt gehaald. Wanneer je de succesvolle onderdelen uit een congres neemt en de lucht ertussen weg haalt, dan rest er een druk programma. Zo druk dat het bekende hazeslaapje tussendoor behoorlijk op de tocht komt te staan.

Maar liefst vijf lezingen staan er op het programma. En je wilt natuurlijk allemaal zo veel mogelijk zien. Daarbij komt dan een Carl Cloutier, die aankondigt zeker twee uur te willen lecturen. Als organisatie betekent het wel peultjes zweten om alles een plaats te geven in je programma.

Joro

Onze Duitse lecturer is Joro, der plauderende Zauberer. Voor de mensen die wat minder sterk in hun Duits zitten: Joro, de kletsgoochelaar. Een oude bekende. Aanvankelijk was hij van plan om een workshop te geven met het klassieke bekerspel en de muntenvang. Om praktische redenen hebben we daarvan afgezien. Niet iedereen is bereid om bekers, ballen, champagnekoelers en dat soort zaken mee te slepen. Daarom zijn we onlangs naar een bijeenkomst van de Noord-Duitse goochelaars in Gristede gereden om zijn nieuwe lecture te zien.

De daar aanwezige Nederlanders, een stuk of 30 schat ik, zullen het met me eens zijn als ik zeg, dat er met Joro een wereld aan ervaring op het toneel staat. Hij huldigt het credo: maximaal effect met zo eenvoudig mogelijke grepen en zo weinig mogelijk technische hoogstandjes. Met name voor diegenen die geen half jaar willen oefenen op een kaartgreep is zijn lezing een 'must'. Bij thuiskomst kun je direct aan de slag. Bovendien hoef je bij Joro geen notities te maken, je krijgt ze uitgereikt na afloop. Een gratis service die 'Hollanders' ongetwijfeld aanspreekt.

Humor

Van Terry Herbert mogen we natuurlijk veel comedy verwachten in zijn lecture en in zijn optreden. Verder zorgt Jean Merlin dat we de touwtjes ook na het congres nog aan elkaar kunnen knopen, en met Marconick zijn we nog in overleg over de inhoud van zijn lecture. Maar het zal duidelijk zijn dat hij ons weer heel bijzondere dingen gaat laten zien. Over Carl Cloutier hebben we het de vorige keer al gehad. Al met al is er veel, heel veel te zien en te leren.

Nog veel meer

We hebben het dan alleen nog maar over de lectures gehad. Enschede biedt natuurlijk veel meer Een concours met een totaal nieuwe opzet en een lekenpubliek, de high-tea, het straatgoochelen rond de Proef-eet-manifestatie (een evenement waar ook een knorrende maag goed aan zijn trekken kan komen). Het wordt een programma zonder gaten, waar de time-table uw bondgenoot is. Kortom, wie naar Enschede gaat, komt ogen, oren en vooral tijd (en slaap) tekort. Dit laatste geldt overigens al een paar maanden voor de organisatie, met name waar het om tijd en slaap gaat. Eind vorig jaar zijn we begonnen met: U komt toch zeker ook naar Enschede? Nu, eind mei weten wij het: u komt zeker naar Enschede....

Tot ziens op 2 en 3 september aanstaande.

B.S.


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 24 februari 2015 om 08.17 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 6, juli/augustus 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder