Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Goocheldag in Zwolle

Goocheldag in Zwolle

Voor de derde maal organiseerde de Goochelvereniging Aladdin op zaterdag 12 maart j.l. een goocheldag voor de noordelijke en oostelijke goochelverenigingen in gebouw Het Noorden te Zwolle.

Om 10.45 uur kon de voorzitter B. Reinhart zo'n 45 mensen welkom heten van de verenigingen Friesland, M.K.Z., Twente en Merlijn, alsmede de heren T. van Dommelen, W. Bos en M. Schonfeld van het DB van de N.M.U., en speciaal J. Eiland uit Apeldoorn, die verschillende jeugdige goochelaars begeleidt.

Hierna gaf hij het woord aan Tonny van Dommelen. Die lanceerde hij het idee om, zoals in het zuidwesten de V.O.C.-dagen met onderling concours worden gehouden, een dergelijk evenement ook in het noordoosten te organiseren.

Vervolgens werd de eerste lezing aangekondigd, die verzorgd werd door J. Aukes. Deze liet verschillende trucs zien met touw, munten en kaarten. Vooral zijn recht-rondprincipe was nog niet bij iedereen bekend; zijn voorspelling met krantscheuren bracht iedereen tot lachen. Na deze leerzame lezing kon men de inwendige mens versterken of het trucsarsenaal uitbreiden. Maar liefst vier leden van Aladdin hadden voor veel spullen gezorgd.

Menno Andro verzorgde twee lezingen. De eerste ging in hoofdzaak over touwen en ringen. Vele bruikbare grepen, knopen en trucs werden zeer duidelijk uitgelegd. Na een korte pauze, waarin ook weer veel werd gegoocheld, ging de tweede lezing over micro-magie en kaarttrucs. Over het vertoonde was goed nagedacht en velen zullen er hun voordeel mee hebben kunnen doen.

Een compliment komt zeker toe aan die leden van Aladdin die voor deze dag een aantal trucjes hadden gemaakt welke bij binnenkomst aan alle bezoekers werden uitgereikt, samen met een bon voor een kop koffie. Ook voor de verzorging van de loterij alle lof. Om 16.00 uur dankte B. Reinhart ook deze mensen voor al het werk dat ze hadden verricht. Tevens dankte hij alle aanwezigen voor hun belangstelling en hoopte allen in 1996 weer te ontmoeten.

F. Louwes

P.S. Misschien is het toch goed dat de besturen van Friesland, M.K.Z., Twente, Merlijn, Passe Passe en Aladdin eens contact met elkaar opnemen om in hun regio een onderling concours o.i.d. te organiseren.


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 11 september 2015 om 08.58 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 5, mei/juni 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juli.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder