Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Goochelcafe in Parijs en meer

Goochelcafe in Parijs en meer

Er zijn momenteel drie goede redenen om even een kort uitstapje naar Parijs te maken. Allereerst is daar tot en met 6 januari een tentoonstelling te zien over de Franse goochelpionier Robert-Houdin. Historische goochelattributen, automaten en speeldozen die na een eeuw nog steeds functioneren en bovendien het originele schilderij van Jeroen Bosch, waarop een straatgoochelaar het bekerspel vertoont. De expositie maakt een wat steriele indruk, zodat ik me kan voorstellen dat u, evenals ik, er na een uurtje wel op uitgekeken bent. Gaat u dan beslist 's avonds naar de showboat van Jan Madd, die midden in Parijs ligt. Dat schip heet Métamorphosis, onder die naam vindt u alle gegevens in de Parijse theateragenda's. Ook het inmiddels geheel vernieuwde goochelprogramma dat daar wordt geboden, is zeer de moeite waard. Dankzij een tip van Wolfgang Sommer (Magischer Zirkel) heb ik nog een tweede magische avond in Parijs beleefd, zeker niet minder amusant dan de show van Jan Madd. Midden in de stad, niet ver van de Bastille, ligt een merkwaardig café, "LE DOUBLE FOND" (de dubbele bodem). Het lokaal doet denken aan het aloude 'Tingel Tangel' in Amsterdam, want ook hier is het principe dat de optredende artiesten tevens de consumpties verkopen. In "le Double Fond" staat de goochelkunst centraal. De 'kelners' beschikken over een arsenaal aan close-up repertoire en niemand hoeft zich een seconde te vervelen. Maar dat is niet alles. Driemaal per avond (half negen, tien uur en middernacht) wordt er in de kelderruimte van het lokaal een compleet goochelshowtje gegeven. Uitstekend amusement en, voor Franse begrippen, ook nog zeer betaalbaar. De eigenaar van dit Café-théâtre is Dominique Duvivier, die tevens de goochelfirma Mayette bezit. Volgens Duvivier is Studio Mayette de oudste magic shop ter wereld, gesticht in 1808 (!) en nog steeds op hetzelfde adres. Enfin, genoeg te beleven op magisch gebied in Parijs; bovendien is de Beaujolais Primeur dit jaar bijzonder goed.

Dick Harris

MAGIE ET ILLUSIONISME AUTOUR DE ROBERT-HOUDIN,
Musee d'Orsay (maandag's gesloten).

METAMORPHOSIS (Bateau théâtre),
raadpleeg het weekblad "PARISCOPE".

LE DOUBLE FOND,
1 Place du Marche Sainte Catherine, metrostation Saint Paul.

MAYETTE MAGIE MODERNE,
8 Rue des Carmes, metrostation Maubert Mutualite (ook op zondagmiddag geopend).


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 23 januari 2014 om 09.03 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 3, januari/februari 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder