Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Goochel-acts

Goochel-acts

Nadat een groot magiër was aangekondigd, betrad Frans van Dusschoten glimlachend het toneel. Hij vroeg een assistent uit de zaal, waarop André van Duin gretig overeind kwam. Even later werd hij opgesloten in de kast voor Selbits illusie "The elastic lady". De truc stelde hem in staat een groot aantal gekke bekken te trekken, terwijl hij ogenschijnlijk geheel uit elkaar werd gerekt. Leuke scène in de revue.

De muzikale clowns die zich Mini en Maxi noemen, lieten op een gegeven moment in hun uitstekende programma "Sprakeloos", staande op een trapje, een assistente verschijnen. Ze deden daarna een goochelnummer dat van grondige voorbereiding getuigde, zoals alles wat ze doen. Kaarten, zeepbellen en als hoogtepunt een degenkabinet, waarbij de grofstoffelijke lange onverwachts kwasi het hoofd van de poëtische kleine afsloeg. Groot succes.

Tijdens een toneel-optreden van de originele muziekgroep Flairck werd een ballon opgeblazen tot reusachtige proporties. Op magische wijze verscheen daarin de bloedmooie violiste, tot groot genoegen van het verraste publiek. In de toneelversie van de dichterlijke Fellini-film "La Strada" speelde Helmert Woudenberg de rol van de ruwe boeienkoning, die vijf maal per voorstelling met zijn borst een zware ketting deed knappen. Joost Prinsen had de rol van de betere goochelaar, die boeketten liet verschijnen, touwtjes aan elkaar maakte, een klapdoek vertoonde en een staand touw demonstreerde. Hij deed ook nog een halsknoop waaruit hij onbeschadigd te voorschijn kwam, kort voordat hij in het stuk werd vermoord. De voorstelling was in tientallen theaters te zien.

Joost Prinsen had al eerder in één van zijn eigen programma's de "pip-card" vertoond. En dan was er nog dat toneelstuk dat over een jongen ging die goochelen als hobby had. Ik ben de naam inmiddels vergeten, maar er werden heel wat trucjes in vertoond. En ik herinner me een liedjeszanger die tijdens een couplet plotseling een rij steekbloemen in de toneelvloer gooide; het was Robert Paul of Robert Long, daar wil ik van af zijn. En ik heb nog het intrigerende beeld op m'n netvlies van een eigenaardige jongedame, die in het alternatieve theater-circuit "Multum in parvo" vertoonde, voornamelijk gekleed in jarretelles.

Revue, muziek, toneel en cabaret. Ik heb de laatste jaren in de Nederlandse theaters heel wat goocheltrucs gezien.

Alleen geen goochelaars.

Kees SchoonenbergDit artikel is gepubliceerd op vrijdag 14 oktober 2016 om 09.49 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 4, februari/maart 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juli.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder