Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Geslaagd juniorenconcours

Geslaagd juniorenconcours

Terwijl de krokussen hun best deden om zo mooi mogelijk te staan bloeien, bloeiden in het theater De Tamboer in Hoogeveen op zondag 15 maart jl. talentvolle junior-goochelaars uit Nederland. Zeven junioren presenteerden hun goochelnummer aan zowel het Hoogeveense publiek als aan de aanwezige senior-goochelaars, die belangstellend waren toegestroomd om de verrichtingen te aanschouwen van de jongeren.

Er werd goed gegoocheld, fijn met elkaar gebabbeld en op vriendschappelijke manier hielp men elkaar met de voorbereiding voor het optreden. Lekker spannend was het ook, want het was toch een wedstrijd. Een concours in een theater dat ontworpen lijkt te zijn voor het presenteren van de goochelkunst. Aan de wedstrijd namen deel: Clement Delleman, Johan de Nie, Winfried en Angelique (allen lid van de Junior afd. N.B.G.), Jacob Brouwer, Roëll Jan Gombert (van de junioren Passe-Passe), Vincent Pompe van Meerdervoort (junior lid van Goochelclub Rotterdam) en Eric Kuiper. Zij werden beoordeeld door een publieksjury, gevormd door het echtpaar Schneider en het echtpaar Van Bruggen, welk panel Eric Kuiper (Erico) beloonde met de publieksprijs.

De vakjury bestond uit de heren Jan Aeilkema, Bart de Waal (van Passe-Passe), Richard Mooijekind, Herman Koster (beiden van de N.B.G.) en Henk Everts (directeur van De Tamboer). Deze jury beloonde Vincent met de 3e prijs, Roëll met de 2e prijs en Winfried en Angelique met de 1e prijs (de Martin Tonelly-wisseltrofee). Tevens ontvingen de eerste-prijswinnaars uit handen van Ritsko van Vliet Sr. een extra prijs, beschikbaar gesteld door de Magische Zirkel van Duitsland. Aan het programma verleenden tevens medewerking Robert Blake (Passe-Passe), met een fijne vertoning van handschaduwbeelden en Gerhard Hessling (N.B.G.), met een goochelnummer voor kinderen als intermezzo.

De muzikale begeleiding was in de bekwame handen van Luc Smit. De toneelregie werd met kennis van zaken gedaan door de "echte" toneelregisseur Wim Eertink. De presentatie deed Co Voerman.

Een extra hulde is hier zeker op zijn plaats aan Arie Brouwer voor zijn werk aan de organisatie van deze dag, die jaarlijks wordt gehouden door Passe-Passe en de N.B.G. Het belang van dit evenement werd nog gememoreerd in de openingsspeech van de voorzitter van de N.M.U., Tonny van Dommelen. Hij gaf uiting aan zijn respect voor het organiseren van gebeurtenissen waarbij jeugd betrokken wordt om zich te ontwikkelen in de goochelkunst. Dit in samenwerking met en onder goede begeleiding van de Nederlandse verenigingen. Aan laatstgenoemden vroeg hij in dezen om medewerking. Een dankwoord is zeker op zijn plaats aan de directeur van De Tamboer, die ook deze keer wederom zijn theater belangeloos beschikbaar stelde en ... het op zondag 7 maart 1993 voor de tiende keer eveneens voor ons reserveert. U bent dus alvast uitgenodigd!

Co Voerman


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 6 juli 2016 om 10.06 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 5, mei/juni 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand september.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder