Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (6/6)

Gehoord, gezien, gelezen (6/6)

Na de Siegfried & Roy-special die op 17 april, mijn verjaardag, een leuk cadeautje dus, werd uitgezonden, kunnen wij ook een Lance Burton-special verwachten. Als de datum bekend is, zal ik dit melden.

Oogcontact met de toeschouwers is zeer belangrijk. Zonder oogcontact zal de aandacht van de toeschouwer verslappen. Mijn moeder zei altijd: 'Kijk me aan, als je tegen mij praat'.

Uri Geller maakt een tournee in het Midden-Oosten met een limousine waarop 5000 verbogen lepels zijn aangebracht. Publiciteit weet hij nog steeds te vinden.

De winnaars van het 11e Grands Prix Magique de Monaco waren Christopher Hart uit Engeland, Buba en Buka uit Rusland en Eric Logan uit Italië (die de juniorenprijs ontving en al vergeleken wordt met David Copperfield).

Hans Klok en Sittah behoorden tot het panel van het tv-programma 'Wie ben ik?'.

David Copperfield, 15 years of magic was bij RTL Duitsland te zien.

Hans Kazàn was zowel in het tv-programma Koffietijd als in Bananasplit te zien.

De Magic Fun Show met Henk Driessen is weer in Drievliet gestart.

In het Magic Art Center gaf de Canadees Patrick Reymond een lezing.

Zowel de firma MB (Milton Bradley-Hasbro) als Schmidt Spiel und Freizeit brengen in Duitsland diverse trucs uit van o.a. Tenyo. Ook op de tv wordt hiervoor reclame gemaakt. Wat zetten wij hier tegenover? Een goede presentatie en routines waarbij, zoals men in Duitsland zegt: 'Fingerfertigkeit' een rol speelt.

Op 16 april overleed op 80-jarige leeftijd Cy Enfield, bekend om zijn trilogie Cy Enfield's Entertaining Card Magic, een juweel voor de liefhebbers van cardtrucs.

Belgie zond een documentaire uit over het leven van Houdini waaraan veel prominenten hun medewerking verleenden. Er is in Amerika een hele cultus bij spiritisten, geïnspireerd op de ideeën die Houdini bestreed.

Minze Dijksma was in de 5 Uur Show, maar had de pech dat een jurylid kleurenblind was, waardoor zijn routine met de China-sticks met gekleurde pompoenen geen effect had.

Voortaan dus vragen of het gezichtsvermogen van de juryleden wel in orde is.

Royce trad tijdens verschillende bedrijfsmanifestaties op met zijn 'Schaar'-programma. Origineel zijn wordt beloond.

Ronald Moray en Peter Vogel waren in het nieuws via de tv en de landelijke pers, nadat de kist die een onderdeel vormde van hun W.K.-voorspelling in 1990, uit het huis van Ronald was gestolen. Gelukkig zagen de dieven geen toekomst in dit attribuut: het werd enkele dagen later langs de Edese spoorlijn teruggevonden.

Zowel het Rotterdamse Dagblad als het Zaanse Zondagsblad wijdden een artikel aan Ger Copper. In het ene 'keert hij terug naar het kleine werk' en in het andere 'heeft hij weer een programma met zijn assistente Cindy'.

RTL5 heeft een nieuw programma, getiteld Droomland, waarin de M.K.A.-er en mentalist Wolf van den Hoek als droomuitlegger meewerkt. De verklaringen doen me een beetje aan 'cold reading' denken en ook de A.D.-recensent Hans van Reijsen kreeg met dit programma last van nachtmerries.

Goed nieuws voor de liefhebbers van goede literatuur: de eerste vier delen van Hugards Magic Monthly zijn herdrukt.

Tot het volgende nummer.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 5 maart 2015 om 08.20 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 6, juli/augustus 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder