Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (6/5)

Gehoord, gezien, gelezen (6/5)

Januari was een maand met een aantal sombere gebeurtenissen.

Op 30 januari overleed op 87-jarige leeftijd een van Engelands bekendste kaartexperts, Francis Haxton.

Na een langdurige ziekte overleed op 31 januari op 69-jarige leeftijd Anverdi. Toon, zoals enkelen van ons hem noemden, was een van Nederlands bekendste uitvinders, die meer in het buitenland dan in eigen land werd gewaardeerd. Hij mopperde graag, maar had een hart van goud en was altijd bereid je te helpen.

Eveneens in januari overleed Dr. Joseph Goebel (Jan Gol) vooral bekend geworden door zijn fraaie microtrucs in Egyptische stijl uitgevoerd. Hij werd 83 jaar.

Op 31 januari werd Edwin's Magic Art opgeheven. Na het overlijden van Edwin heeft zijn vriend David na ruim twee jaar toch besloten de zaak te sluiten.

Ook Excalibur Promotions Ltd. bestaat niet meer. Deze firma, die indertijd Supreme Magic overnam, werd failliet verklaard.

Het Amerikaans vakblad New Tops verschijnt sinds januari niet meer. Dit blad, dat als huisorgaan van Abbott's met de naam Tops in 1930 voor het eerst verscheen, is volgens de uitgever niet meer rendabel.

De een gaat en de ander komt: Mama Mia Magic Co. is de ongewone naam van de studio van Aldo Colombini, ook bekend als Fabian, die zich inmiddels in de U.S.A. gevestigd heeft.

Voor de deelnemers aan het 2nd lsle of Man International Magic Congress, dat van 30 juni tot 2 juli plaatsvindt, is een bedrag van £ 4900 aan prijzen beschikbaar. Dat is iets anders dan een verzilverd bekertje.

Show Biz Service heet voortaan Arjan's Show Biz Centre, zo kon ik uit Abracadabra vernemen.

Over Abra gesproken: dit blad begon op 2 februari jl. aan zijn 50ste jaar. Voor een goochelblad (dat bovendien nog wekelijks verschijnt) is dit een enorme prestatie.

In het tv-programma Wie ben ik? lieten Christian Farla en Bianca de assistente van het programma, Wendy, via een vlot vertoonde illusie verdwijnen. Christian heeft ook in de 5 uur show een goed resultaat behaald.

In een programma van Jack Spijkerman vertoonde een goochelende evangelist het bekende kleurboek, dit maal als bijbel voorgesteld. Lege pagina's raakten vol met bijbelse teksten. Wat je al niet met de goochelkunst kunt doen.

Een van de leukste onderdelen in de nieuwe Hans Kazàn Magic Show zijn de Magic Kids, die nog onbevangen hun trucjes vertonen.

Hans Kazàn kwam via drie pagina's uitvoerig aan het woord in de Nieuwe Revu van 22 maart.

Dat kinderen geïnteresseerd zijn in goochelen, bleek uit vragen die gesteld werden in het Willem Wever-programma. Berry Merlin deed een paar trucs, maar verklaarde niets.

Op de Belgische tv was David Copperfield diverse malen op herhaling. Ook de pers besteedt nog veel aandacht aan David. Zowel het blad Weekend als Paris Match wijdden een groot aantal pagina's met foto's aan David met zijn amour Claudia Schiffer. Een huwelijk ligt nog steeds in het verschiet. Dezelfde foto's komen trouwens ook voor in de Spaanse, Italiaanse, Engelse en Amerikaanse roddelpersbladen.

Sylvia Schuyer is geëngageerd voor het S.A.M.-congres in Boston, waar zij van 5 t/m 8 juli op haar bekende wijze een aantal shows zal presenteren.

Het tv-programma Het Pakhuis staat open voor verwoede verzamelaars. Drentini mocht in een aflevering tonen wat hij inmiddels op het gebied van speelkaarten (of wat met speelkaarten te maken heeft) verzamelde. En dat is nogal wat. Misschien dat zijn collectie voor het congres een interessante expositiemogelijkheid biedt.

De Ongelofelijke Hypnose Show met de Engelsman Paul McKenna slaat alles op het gebied van boerenbedrog, aldus Dick Harris. McKenna is de enige hypnotiseur die zijn slachtoffers - 'acteurs' niet eens aankijkt - en ze vallen al in slaap.

In het Duitse programma KUK trad Wittus Witt op als 'Der einzige interactieve Tele-Zauberer'. Jammer dat zijn interactieve truc mislukte.

U kunt het alvast noteren: op 17 december organiseert G.O.A. weer een Nieuwjaarstreffen in Amsterdam.

Volgens het Algemeen Dagblad ontketent het nieuwe kaartspel Magic een rage. Wereldwijd zijn er al meer dan 1,3 miljard Magic-kaarten verkocht. Welke goochelaar beschrijft een truc met deze kaarten?

Nadat zij 20 jaar niet via tv te zien waren, wordt de Siegfried & Roy special The Magic.... The Mystery op 17 april via de Duitse RTL uitgezonden.

Het 11e Grands Prix Magiques de Monaco vond eind maart plaats met als presidente prinses Stephanie. Dit keer in een onderkomen voor 2000 toeschouwers. De uitslag van de winnaar was tijdens het sluiten van deze kolom nog niet bekend. Die houdt u te goed.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 12 februari 2015 om 08.30 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 5, mei/juni 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand januari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder