Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (6/3)

Gehoord, gezien, gelezen (6/3)

Ook in Engeland heeft David Copperfield veel succes geoogst. Vijf dagen een uitverkocht theater. Ook een tv-interview (BBC) met fragmenten van zijn shows.

Na zijn optreden in Parijs kreeg hij van de Minister van Cultuur de Chevalier des Arts et des Lettres opgespeld, op voorwaarde dat hij de Eiffeltoren niet liet verdwijnen. Onbekenden hebben echter wel zijn auto ter waarde van 400.000 dollar gestolen. Het is hem niet gelukt deze weer terug te laten verschijnen. David bracht een bezoek aan het graf van Robert-Houdin.

Ook op de Nederlandse tv waren twee shows van David te zien, terwijl in het programma All You Need Is Love Manro een optreden had.

Mochten er meerdere goochelaars op de Nederlandse tv geweest zijn, dan heb ik die gemist.

In 1932 publiceerde Ted Annemann in zijn Thayer's Trick of the Month Club de center tear, naar mijn mening nog steeds een van de beste methodes om geschreven informatie heimelijk te verkrijgen.

Over mentalisme gesproken: een fundamentalist is niet iemand die fanatiek mentale magie vertoont.

Illusionist Steve Nelson is de extra dimensie bij Holiday on Ice, de show die in verschillende plaatsen in Nederland te zien was en waarvoor Ron Urban (we kennen hem nog uit de Triks-periode) de magische trucs ontwierp.

In 1910 werd de bekende Engelse goochelaar David Devant geroyeerd als lid van the Magic Circle wegens het verklaren van trucs in een tijdschrift. Later werd hij echter erelid.

Drank en de faro-shuffle gaan niet samen.

In het Rotterdams Dagblad werd het nieuwe programma van Freek de Jonge besproken, waarin hij ook een goochelact heeft. Men vergeleek hem met Tommy Cooper, vanwege zijn onhandig gegoochel met opbergkastjes.

In het NRC Handelsblad behandelt Fred Backus het fenomeen Jomanda, laat daarin ook enkele goochelaars aan het woord en zegt o.a.: "De wil tot geloven is de basis van het paranormale."

Onze redacteur Hubrecht Duijker is volgens een uitgave van Gall & Gall al 25 jaar een nuchtere wijnschrijver. Van hem zijn inmiddels twee miljoen boeken over de toonbank gegaan. Welke schrijver heeft dat ooit met een goochelboek bereikt?

Indien u zich interesseert voor de parapsychologie, probeert u dan het nummer van 29 oktober van Vrij Nederland te krijgen. Dick Bierman heeft daarin een interessant artikel over geloof en scepsis.

Noteert u even in uw agenda 15 januari 1995? Dan organiseert de Magische Kring Centraal Nederland een Nieuwjaarstreffen in een nieuwe stijl.

In Engeland wordt momenteel de Fred Kaps Collection uitgegeven door Anthony Braham. Dit zijn aparte trucs die Ken Brooke indertijd met toestemming van Fred mocht uitgeven.

Richard Kaufman en Greenberg hebben Greater Magic van John Northern Hilliard herdrukt en ook nog uitgebreid met 368 pagina's.

De Milbourne Christopher trofee is dit jaar uitgereikt aan de illusionist André Kole, die met zijn show in 76 landen is opgetreden (en uitvinder is van talloze illusies die o.a. door David Copperfield worden gebruikt).

Wist u dat er ongeveer 2000 goochelaars linkshandig zijn? Het Amerikaanse vakblad Magic heeft daarom het julinummer zodanig gedrukt dat men het van achteren naar voren dient te lezen. Ook de tekeningen zijn voor linkshandigen aangepast, omdat meestal grepen voor rechtshandigen zijn geïllustreerd.

Melinda, 'the most glamorous magician', en inmiddels gescheiden van Lance Burton, komt in de lente van 1995 met haar show naar Wenen.

"Magic is not tricks. It is a way", zo sprak Tenkai.

Tenslotte wens ik u een gezond en voorspoedig 1995.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 25 september 2014 om 09.00 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 3, januari/februari 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder