Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (5/6)

Gehoord, gezien, gelezen (5/6)

Hoewel ikzelf het congres heb moeten missen omdat ik mij in Mexico bevond (geen enkele Mexican turnover gezien), vernam ik van mijn informanten dat het de jeugd was die domineerde. Het Roterdamse Dagblad schreef zelfs 'Jeugd flikt goochelaars een kunstje'.

Ook de Haagse Courant wijdde een artikel aan Niek Pilgram en Double J.

Het is verheugend dat er jeugdig talent in opmars is.

Ook het N.R.C.-Handelsblad wijdde een gehele pagina aan de Nederlandse goochelkunst. Een artikel dat veel informatie geeft en met kennis van zaken werd geschreven door de journalist Max Christern.

In de Volkskrant van 25 april jl. stond een foto van een mij onbekende jeugdige goochelaar met als ondertiteling: 'Een strijkje, een goochelaartje en weinig publiek bij de CDA-verkiezingsmarkt.' Ook de goochelkunst heeft het CDA niet kunnen helpen.

Om alvast met stip in uw agenda te noteren: Heinz Minten organiseert op 11 december a.s. de Magic Effects Superdag in de Leeuwenhorst te Noordwijkerhout.

Onder belangstelling van vele bekende artiesten en het weekblad Story kreeg Ted Lion op zijn vijftigste verjaardag een bruid cadeau; na 17 jaar wist zijn vriendin hem uiteindelijk te betoveren.

Over trouwen gesproken: in het Duitse blad Bunte zegt David Copperfield in een exclusief interview: 'Ja, ik trouw met Claudia Schiffer, nee ik ben niet homosexueel.' Maar getrouwd is hij op dit moment nog niet. De Duitse bladen blijven echter de romance op de voet volgen.

Zeer waarschijnlijk zal David Copperfield eind van dit jaar met zijn show in Engeland te zien zijn.

Het Hansa Theater in Hamburg, waar ontelbare goochelaars zijn opgetreden, viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan en natuurlijk staan er weer goochelaars in het jubileumprogramma.

Dick Harris, mijn beste showbiz-informant, maar tevens een fervent ingezonden stukken-schrijver, valt in De Telegraaf het programma Tineke de Nooij over paranormale verschijnselen aan. 'Dat zijzelf in al die pseude-occulte poespas gelooft neem ik haar uiteraard niet kwalijk. Wel dat ze die schandelijke volksverlakkerij verdedigt en propageert'. Aldus Dick.

The Magic Circle krijgt eindelijk een nieuw onderkomen en wel in Stephenson Place bij het Euston Station in London. Kosten 250.000,- pond.

lan Adair heeft, na 34 jaar als medewerker bij Supreme (nu Ex-calibur Promotions Ltd) gewerkt te hebben, zich teruggetrokken.

Siegfried & Roy zijn vereerd met een 4 meter hoog gedenkteken, bestaande uit de afbeelding van beiden en een witte tijger. De plaats waar het beeld in Las Vegas staat, heet The Siegfried & Roy Plaza.

The Magic Circle heeft John Lenahan geroyeerd als lid, omdat hij the 3 card monte op televisie heeft verklaard. Ook als je het publiek waarschuwt tegen valsspelers kun je blijkbaar gestraft worden.

Door twee kratjes Pepsi Max te bestellen, kun je in het bezit komen van het boekje Bar Gezellig, waarin 80 bartrucs, verzameld door twee studenten, beschreven worden.

De afgelopen periode waren op TV te zien o.a. Paul Daniels, (still going, maar naar mijn idee minder strong), Richard Ross (in het programma Wie ben ik?, met een perfecte drie-ring-routine), David Copperfield (bij de Tros), Hans Klok en Sittah (tijdens de uitreiking van de Internationaler Deutscher Artisten Preis 1994), Fay Presto (de Engelse, goochelende transseksueel, bij de VPRO) en op de Vlaamse TV was The Best in Magic op herhaling.

Een kaarttruc vertonen kunnen velen, maar om het zodanig te doen dat het ook entertainment is, vereist meer, o.a. een goed parlando. Leest u daarom de routine van Ferry Gerats in de vorige Informagie nog eens goed door: een mini-cursus in presentatie.

Phil Willmarth, de redacteur van The Linking Ring, vergelijkt het deelnemen aan de Olympische Spelen met de goochelkunst. Olympische deelnemers besteden ontzettend veel tijd aan training en mentale discipline - en wanneer gaat een goochelaar dat ook eens doen? Dat vraagt hij zich af. En hiermede sluit ik deze kolom af.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 14 oktober 2015 om 10.58 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 6, juli/augustus 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder