Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (5/5)

Gehoord, gezien, gelezen (5/5)

In maart was het tien jaar geleden dat Richard Ross het Magic Art Centrum opende. Dit werd gevierd met de aanwezigheid van een journalist van De Telegraaf die er in de zaterdagbijlage twee pagina's aan wijdde. Richard was ook te zien in de Personalityshow van Astrid Joosten, waarin hij Urbanus als prima assistent had.

Dat mensen gemakkelijk te bedotten zijn, bleek ook in een aflevering van dezelfde show, waarin Rastelli de truc met het voodoopoppetje en het zilverpapier dat heet werd vertoonde - en men aan moest nemen dat dit dankzij zijn speciale krachten mogelijk was.

15 April was het tien jaar geleden dat Tommy Cooper tijdens zijn optreden overleed. De Volkskrant wijdde een uitvoerig artikel aan deze fantastische komiek die, hoewel hij behoorlijk kon goochelen, als mislukte goochelaar de mensen aan het lachen kon maken. Er zijn inmiddels drie video's met elk vijftig minuten fragmenten uit zijn tv-shows uitgebracht, getiteld The Magic World of Tommy Cooper. Ook de Nederlandse omroepen Tros, AVRO en AKN brachten Tommy Cooper in herinnering via een interview met Ronald Moray.

Dat er in de politiek gemanipuleerd wordt, was mij bekend. Niet bekend was mij dat minister Hirsch Ballin als voorzitter is benoemd van de vereniging Joodse Goochelaars en Illusionisten. In het Ned. Israëlisch Weekblad staat hij afgebeeld met een waaier reuzekaarten. Bedankt Ritsko van Vliet Jr. voor deze informatie.

De Duitse boulevardpers houdt zich nog steeds bezig met het liefdesleven van David Copperfield en het topmodel Claudia Schiffer.

Indien de berichten waar zijn, zal zij als zijn assistente optreden in zijn 15e show, die binnenkort op de Amerikaanse tv zal verschijnen.

Om een ledenvergadering aantrekkelijk te maken, engageerde de NCRV Ferry Gerats, de goochelaar cum fraude.

Tineke de Nooy blijft het paranormale fascineren. Zij wil de mensen wegwijs maken in een wereld vol spannende verschijnselen in een dertiendelige tv-serie. Of men er wijzer van wordt, vragen sommige goochelaars zich af.

In mijn studioperiode verkocht ik een geraffineerd mental effect van Albert Spackman genaamd KNIP KNIP; in mijn lezingen heb ik het nog diverse malen vertoond, en het principe ook in een ander jasje gebruikt. Dit effect, maar nu met voorgedrukte stroken, wordt nu in de U.S.A. verkocht voor 18 dollar. Wat oud is, is weer nieuw.

Vanaf 1 juli begint RTL 4 met acht wekelijkse uitzendingen van de Hans Kazàn Magic Show.

Ook Paul Daniels is inmiddels weer op BBC 1 te zien.

Volgens Welt am Sonntag gaat de maatschappij Condor goochelaars laten optreden tijdens de vlucht van Frankfurt. There is magic in the air.

Magic Effects organiseert op 11 december 1994 in de Leeuwenhorst te Noordwijkerhout een Magic Effects Superdag.

De Engelse goochelaar/mentalist Jon Tremaine heeft een mooie methode om zich aan een tafeltje te introduceren. Hij speelt de rol van een ober en brengt een drankje naar iemand. Als deze zegt dat hij dit niet besteld heeft, laat hij het glas verdwijnen via "squash" of, zoals wij het in de Triksperiode noemden, Atoomborrel.

Een Magische Revue uit Las Vegas genaamd Spellbound 1994, met als presentator Peter Pit, is vanaf 7 maart tot eind juni in Duitsland op tournee.

Uri Geller beweerde dat hij de beroemde Britse klok Big Ben drie uur had stilgezet. Hij weet nog steeds in de publiciteit te komen.

In een artikel in de Haagsche Courant over paranormaal amusement zegt Tom van de Maas: "Als je van het wonder hebt genoten, zoek dan een nuchtere verklaring." En vervolgt: "Je hoeft maar naar de eerste beste goochelclub te gaan om bepaalde experimenten te doorzien."

Het Lease Plan gebruikte in een advertentie in De Telegraaf een halve pagina-grote afbeelding van het bekerspel.

Op 26 februari j.l. was het al weer tien jaar geleden dat een van de beste demonstrateur-goochelaars, Ken Brooke, overleed.

Op 17, 18 en 19 juni organiseert het Engelse vakblad Opus een internationaal congres op het Isle of Man, waaraan talrijke internationale sterren hun medewerking verlenen en ook nog geldprijzen te verdienen zijn. Misschien een tip voor een mini-vakantie. Tot de volgende G.G.G.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 22 september 2015 om 08.53 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 5, mei/juni 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand januari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder