Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (5/3)

Gehoord, gezien, gelezen (5/3)

Wie had ooit gedacht dat goochelaars op een lijst van de rijkste beroemdheden zouden staan? Op de tiende plaats staat David Copperfield en op de achttiende het duo Siegfried & Roy.

Dit volgens het toonaangevende Amerikaanse blad Forbes.

In de film Eternally Yours uit het jaar 1939 speelde David Niven The Great Arturo, geïnspireerd op het leven van Houdini. Ook in dat jaar werden enkele goochelprincipes in deze film verklaard. Dit tot ongenoegen van Dick Harris. In het programma Backstage kwamen ook Hans Klok en Sittah front-stage.

Voorts traden zij op in de Staatsloterijshow en op Kasteel Duivenvoorde voor Prinses Juliana en Prins Bernhard.

Hans Kazán werd verblijd met de geboorte van een dochter en de volgende bevalling is zijn theatertournee 'That's Magic', waarmee we hem veel succes wensen.

Marconick en Sylvia Schuyer waren de Nederlandse optredenden tijdens Ron MacMillan's 22ste International Day of Magic.

Sylvia had voorts een zeer lovend artikel in het weekblad Privé.

Tarbell Volume 8 is inmiddels uitgekomen. Deze uitgave, die werd samengesteld door Steve Burton en Richard Kaufman, telt 400 bladzijden; het voorwoord werd geschreven door David Copperfield.

Gezien de povere resultaten van Euro Disneyland in Parijs was Copperfield bang dat men ook tegenover zijn Amerikaanse show sceptisch zou zijn. Het tegendeel is waar gebleken. Hij heeft een enorm succes behaald.

Das Ronacher Variété in Wenen is heropend. Men zal trachten het oude variété weer te doen herleven. Inmiddels traden Borra Jr. en Otto Wessely al in dit theater op.

Abracadabra publiceert als herinnering aan Nic Niberco een aantal bijdragen uit zijn boek Practical Magic.

Het goochelboek voor kinderen 'Pepijn, hoe wordt ik goochelaar', geschreven door René Petrie, werd onlangs in het Russisch gedrukt in een oplage van 100.000 exemplaren. René presenteerde via de Moscow tv zijn geesteskind, waarvan inmiddels een 2e druk in voorbereiding is.

Wilt u warmte en tevens een congres bijwonen, dan moet u naar Hawaïï, waar van 18 t/m 20 februari een Magic Festival plaatsvindt waaraan o.a. Tommy Wonder meewerkt.

De Leeuwarder Courant wijdde een halve pagina aan de magische wereld van trucs en illusies van de Magische Ring Friesland; een interessant artikel en een prima reclame voor de goochelkunst.

De Volkskrant wijdde een artikel aan het boek 'The Life and many Deaths Of Harry Houdini' geschreven door Ruth Brandon. In het Engels kent men zelfs het werkwoord "houdinize": ontsnappen uit een ogenschijnlijk uitzichtloze situatie.

Ferry Gerats, goochelaar cum fraude, zorgde voor de vrolijke magische noot tijdens de opening van de nieuwe dialyse-afdeling in het Drechtsteden Ziekenhuis.

Christian Farla bedankt in Abra goochelaars die hem tijdens en voor het Zwolse congres behulpzaam waren. Een mooi gebaar dat je niet veel tegenkomt.

De B.B.C. zond de Disney Night of Magic uit, een 75 minuten durende perfecte show van John Fisher, waarin o.a. Juan Tamariz, The Pendragons, Harry Blackstone en Arturo Brachetti te zien waren. Lance Burton, met een eigen show in Las Vegas, trad in het huwelijk met First Lady of Magic Melinda, die daar ook een eigen show heeft. Of zij nu gezamenlijk één show gaan produceren, is nog niet bekend.

En als afsluiting van deze kolom wens ik u een voorspoedig 1994.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 29 mei 2015 om 22.33 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 3, januari/februari 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale media



Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder