Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (4/4)

Gehoord, gezien, gelezen (4/4)

Dat het FISM-wereldcongres van 25 tot 30 juli 1994 in het Yokohama Congrescentrum plaats vindt, mag bekend worden geacht. Wat deelnemers aan het congres echter moeten weten, is, dat gezien de strenge Japanse brandweervoorschriften op het toneel geen effecten met vuur, kaarsen, sigaretten en dergelijke vertoond mogen worden.

De bouw van een nieuw theater voor de Magic Circle gaat niet door. Er was £ 200.000 voor beschikbaar, maar door de recessie zijn de bouwkosten gestegen tot het dubbele. Inmiddels heeft men een nieuw onderkomen gevonden in een mooi klein theater n.l. het New Player Theatre, dat aan 200 personen plaats biedt.

Dick Harris gaf me een boek en zei: "Cor, dit moet je beslist lezen." De titel van het boek luidt: Siegfried & Roy, Meister der Illusionen. In het Engels: Siegfried & Roy Mastering the Impossible/The truth behind the Magic. In deze luxe uitgave van 340 bladzijden met plusminus 300 foto's beschrijven zij hun carrière van het begin tot heden. De ups en downs, de achtergronden, kortom alles waardoor zij een wereldattractie geworden zijn. Ondanks het feit dat er geen trucs verklaard worden, is dit een bijzonder leerzame uitgave: Dick had gelijk, een boek om in één ruk uit te lezen. De Duitse uitgave kost DM 49,50, de Amerikaanse $ 53.-.

Hans Klok en Sittah traden op in het programma Hit Bingo en zijn nog steeds op tournee met André van Duin.

In het Russisch IJscircus kon men de illusionist Jurij Avjrino bewonderen die de ijsvloer onder meer omtoverde in één grote bloemenzee.

In het blad Onze Zaanstreek wordt Alfons Bom als zakelijk wonderkind beschreven. Zijn succes schrijft hij o.a. toe aan het feit dat hij indertijd lid werd van de N.B.G.-juniorenvereniging. Deze afdeling van de N.B.G. heeft trouwens al heel wat andere, nu bekende goochelaars afgeleverd.

Gelezen: negentig procent van de goochelaars geven de overige tien procent een slechte naam.

Volgens berichten uit Engeland zou The Supreme Magic Company ophouden te bestaan.

Richard Ross ontving in zijn smaakvol herbouwd Magic Art Center van de vaste bezoekers een door Kees Verkade ontworpen plastiek.

Op 17 januari bestond de Zwarte Muze 35 jaar. Proficiat.

In het radioprogramma Denk aan Henk van Henk Westbroek gaf Ronald Moray de luisteraars adviezen hoe ze zich tegen zakkenrollers kunnen beschermen.

Ritsko van Vliet senior weet niet waar hij met zijn variété-verzameling naar toe moet, omdat hij een kleinere woning heeft moeten betrekken.

Marconick neemt in maart deel aan het close-up festival dat door Ron MacMillan in Londen wordt georganiseerd.

Op 3 januari overleed op 72-jarige leeftijd Gil Leany, o.a. bouwer van illusies en de laatste jaren vooral bekend als technisch adviseur van de Paul Daniels shows.

Deze hebben we trouwens weer op BBC 1 kunnen zien. Jammer dat hij enkele simpele trucs verklaart.

Ook in twee afleveringen van Columbo werden geheimen onthuld.

Dick Harris zegt over verklaringen op tv: "Ergerlijk, zulke onthullingen. Een tv-show wordt er echt niet beter van.

De Franse goochelaar Gérard Majax heeft in Parijs een show gebracht waarin magie, serieus acteren en Grand-Guignol tot een nieuw soort amusement waren samengevoegd.

Een andere bekende Franse goochelaar, Jean Madd, heeft een grote woonboot ingericht als goocheltheater.

Op het Duitse droomschip M.S. Europa kan men Mr. Cox zien met zijn Magic Barock Theater, waarin hij o.a. de beroemde en beruchte magiër Cagliostro uitbeeldt.

Wanneer zien wij een Nederlandse goochelaar met een aparte theaterpresentatie?

Boeienkoning was sleuteltje kwijt. Een kop in De Telegraaf. Een amateur-boeienkoning in Leiden moest door de brandweer met behulp van een zaag bevrijd worden. Zo kom je ook in de publiciteit.

En zo zijn we weer aan het einde van een kolom die werd samengesteld mede dankzij informatie van Dick Harris, Dave Parker en Wim Schotanus.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 22 januari 2016 om 21.00 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 4, maart/april 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand januari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder