Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (4/3)

Gehoord, gezien, gelezen (4/3)

In de nacht van 8 op 9 november vond in het KRO-radioprogramma Damocles een interview plaats met Ad en Rie Engel. Het werden 60 minuten puur Engel-amusement.

Naast table hopping is nu in de U.S.A. de term strolling magic in gebruik genomen. Bij deze vorm van de goochelkunst beweegt de goochelaar zich tijdens een party tussen de gasten waarbij iedereen staat en er geen tafels zijn.

Aan Ron MacMillans International Weekend, elk jaar weer een fantastisch gebeuren, werkten deze keer Bob Driebeek en het duo Tutti-Frutti mee.

Rostelli, de magiër en hypnotiseur, maakte in Rotterdam geblinddoekt een autorit; daarbij volgens zijn zeggen gebruikmakend van kosmische stralen. Dick Harris reageerde in De Telegraaf met o.a. het volgende: "Er is maar één woord voor, lariekoek. De vakbekwame goochelaar heeft recht op applaus, maar door die occulte poespas verlaagt een artiest zich tot charlatan."

De oudste goochelaarsvereniging van ons land, Hands Down, bestond in november 70 jaar en vierde dit met een Diner Magique in het Ramada Renaissance Hotel.

In de talkshow van Berg van 27 oktober (uitgezonden door Veronica) produceerden Eric, André & Afra de presentator Gert Berg uit een kabinet. Ook vertoonden zij de Pendragons interlude-illusie, waarbij Afra door het lichaam van André dringt. Jammer dat ze zich tijdens het interview herhaaldelijk Europese kampioenen illusionisme noemden.

In zijn artikel over The Magic Castle vergat Hubrecht te vermelden dat ook Marconick in het boek Walls of Fame voorkomt. Marconick gaf trouwens vijf lezingen in Italië en was met John Knip op het congres in Tenerife, waar hij buitengewoon veel succes had - maar dat verwachten we ook van hem.

Copperfields tv-show Flying/Live the Dream is in 3 categoriën genomineerd voor een Emmy Award.

En om in de U.S.A. te blijven: op de lijst van de 40 rijkste artiesten staan Siegfried & Roy met 30 millioen dollar op de 22ste plaats. En dat is géén illusie.

Wist u dat een open doosje van een audio-cassette uitstekend als een kaartstandaard te gebruiken is?

Ook bij Keek op de Week werd niet aan de goochelkunst voorbij gegaan. Wim de Bie trad op zijn manier als goochelaar-presentator op.

Flip Hallema was als close-up goochelaar geëngageerd door het casino van Scheveningen tijdens een open dag. Van 1 uur 's middags tot 24 uur 's avonds was hij aan het table hoppen. Misschien iets voor het Guinness Book of Records.

Emil Loew, die ik de afgelopen maand in Florida ontmoette, heeft een aanvang gemaakt met het schrijven van zijn memoires, waarin o.a. anecdotes over bekende goochelaars zijn opgenomen.

Op 79-jarige leeftijd overleed de Canadese valsspeel- en muntenspecialist Ross Bertram. Hij was o.a. degene die het zogenaamde coin matrix-effect bedacht, waarbij speelkaarten gebruikt worden.

De I.B.M. heeft inmiddels 15.000 leden en zal in 1996 aan de feestelijkheden tijdens de Olympische Spelen in Atlanta zijn medewerking verlenen. De Amerikanen kennende komt er misschien nog een competitie volteslaan.

Voor de nieuwe Broadway Musical Jekyll & Hyde werden de speciale effecten verzorgd door Jeff McBride.

Nog steeds een van de beste impromptutrucs is de glazen door de jas. Indertijd in Triks 5e jaargang (bladzijde 71) beschreven onder de titel "Niet in maar door de mouw". Een leuke variatie is dit effect te vertonen met een kop en schotel plus lepeltje.

En zo zijn we weer aan het slot van deze kolom gekomen.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 31 december 2015 om 07.02 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 3, januari/februari 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand mei.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder