Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (4/1)

Gehoord, gezien, gelezen (4/1)

Als u de vorige maand mijn kolom aandachtig gelezen hebt - en ik neem aan dat u dit doet - dan zult u bemerkt hebben dat het zetduiveltje daarin is opgetreden. I.R.M.-S.A.M. moet zijn I.B.M.-S.A.M. De Malinie bagvertoning is natuurlijk de Malini eggbagvertoning, coupe Rose moet zijn coupe Ross en Peter Hill is Peter Pit.

Dat wilde ik even recht zetten.

Boudewijn Büch spreekt in een interview in Het Parool zijn bewondering uit voor Hans Kazàn en wil door hem nog eens worden doorgezaagd.

Ronald Moray was als zakkenroller te zien op de Amsterdamse Albert Cuypmarkt in het tv-programma Nieuwslijn, waarin men probeerde duidelijk te maken hoe gemakkelijk het is om te worden "gerold".

Trucs waarbij een draad als hulpmiddel gebruikt wordt, blijken momenteel in te zijn, gezien de vele advertenties die men in de vakliteratuur aantreft. Voor mij blijft de vertoning door Fred Kaps van de dansende kurk nog steeds een magisch juweeltje.

Uw persoonlijke tips over de beste onzichtbare draad zijn van harte welkom.

Op 17 juli overleed op 67-jarige leeftijd Edwin the Magician, die door zijn enorme inzet en enthousiasme The Supreme Magic Company tot één van 's werelds grootste studio's maakte. Met hem is één van Engelands markantste figuren heengegaan. Edwin's Magic Arts, de studio die hij 3 jaar geleden startte, wordt door zijn vriend en partner David Pusey voortgezet.

Eric en André kunt u tot eind dit jaar in het Amsterdamse Lido zien; daarna gaan ze op tournee met Manfred Thumm en zijn ze in het NOS-programma Het Klokhuis te zien.

Cartouche is de artistennaam van het duo Maaike Buurma en Guido Claassen. Op 22 juni werd hun zoon Levi geboren, wat met een heel bijzondere geboortekaart in de vorm van een imitatie-videocassette plus een originele tekst bekend werd gemaakt. Tussen haakjes, Herman Claassen, beter bekend als Peter Pit, is de oom van Guido.

Het interview van Jan Paymans met Paul Daniels, dat indertijd in Hocus verscheen, is nu in Abracadabra opgenomen.

Het juninummer van Die Magie, het blad van de M.Z.v.D., is geheel gewijd aan de zgn. trade show magic, met interessante tips voor wie deze goochelkunst wil beoefenen.

Van mijn trouwe informant Dick Harris de volgende bijdragen.

In een weekbladbijlage, Het Weekeinde, worden straatartiesten onder de loupe genomen. John Anders staat er met een leuke actiefoto in afgebeeld.

Klaas Schippers schreef in N.R.C.-Handelsblad van 10 juli een verhaal waarin de naam Larette centraal stond.

Hans Klok hield het publiek op Duinrell in de ban met zijn Magic Show en in Scheveningen was een groot straatartiestenfestival, waaraan ook goochelaars deelnamen.

Bedankt Dick.

Als uw vereniging een informatiebulletin uitgeeft, heeft uw secretaris er dan wel eens aan gedacht dit naar ondergetekende op te sturen?

Leken zijn geneigd te onthouden wat zij goed vonden tijdens uw optreden, terwijl goochelaars geneigd zijn te onthouden wat zij niet goed vonden.

Als er effecten zijn waar u tijdens uw optreden nerveus van wordt, stop dan met ze te vertonen. Twee uitspraken van Eugene Burger - en daarmede sluiten we deze kolom af.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 5 november 2015 om 00.48 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 1, september/oktober 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder