Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (3/4)

Gehoord, gezien, gelezen (3/4)

De afgelopen periode niet veel gehoord of gezien, wel veel gelezen, maar dat is een van mijn hobby's.

De NMU telt meer dan 20 verenigingen. Als nu elke vereniging zo af en toe de moeite neemt een nieuwtje door te geven, dan valt dit onder de rubriek gehoord. Ook u wilt toch graag weten wat er in goochelend Nederland gebeurt?

Gezien op tv het optreden van Ray Saluki in het programma Telekids en natuurlijk Paul Daniels met zijn nieuwe serie op de BBC. Wederom bewijst hij: het is niet wat je doet, maar hoe je het doet.

Arnoud van Delden behaalde tijdens Ron MacMillans International Day met zijn close-up act the Award of Merit.

Wilt u 10.000 dollar verdienen? Dan moet u in de categorie Comedy Magic in Las Vegas meedoen aan het 15e Desert Magic Seminar in Las Vegas, georganiseerd door Siegfried and Roy.

Minder valt er te verdienen tijdens het juniorenjeugdfestival dat op 31 mei in Rotterdam wordt gehouden.

Zou Hans van Breukelen een cursus psychomagic en hypnose hebben gevolgd? In Het Parool zegt hij: "Bij een strafschop probeer ik oogcontact te zoeken met de speler. Ik kijk hem diep in de ogen en probeer uit te vissen in welke hoek hij zal schieten. Ik denk dan heel sterk aan die hoek tot het bijna vanzelfsprekend wordt dat hij de bal daar plaatst. Negen op de tien keer gaat het goed."

Het begin van het jaar is de periode dat men elkaar vraagt hoe het met de voorstellingen gaat. Laatst hoorde ik iemand antwoorden dat hij in januari en februari volgeboekt was en dat beide voorstellingen uitstekend betaalden. Bij Magic Inc. Chicago verschijnt de tweede oplage van het 574 bladzijden tellende Encyclopedia of Impromptu Magic, waarin niet minder dan 1600 trucs en stunts beschreven worden, verzameld door Martin Gardner.

Het Eureka Effect is een boek van Suzanne Piët. Dit vormt ook interessante lectuur voor goochelaars, aldus Tonny van Dommelen.

Interessant om te lezen wordt zeker het interview dat Jan Paymans met Bob Driebeek zal hebben en dat gepubliceerd gaat worden in Informagie. Ook komt er van Jan een interview met Wim Schotanus.

Post-it notes, u weet wel, die kleine blaadjes met een randje gom, zijn prima te gebruiken om op die pagina van een boek of tijdschrift te plakken waar een truc beschreven staat die u bijzonder aanspreekt. En u kunt uw eventuele verbeteringen er ook nog op noteren. Als u het blaadje naderhand verwijdert, laat het geen lijmsporen na.

Aardige definitie van een criticus: iemand die de weg weet, maar de auto niet kan besturen.

De Fred Kaps Award werd uitgereikt aan de Escuela de Magica. Arturo de Ascanio mocht deze bijzondere onderscheiding van de Fred Kaps Ring (IBM nr. 78) in ontvangst nemen.

Mocht u trouwens nog materiaal betreffende Fred Kaps in uw archief hebben, dan kunt u Piet Hart daarmee een plezier doen.

En mij doet u een plezier met uw nieuwtjes, tips of bijzonderheden geschikt voor deze kolom. Tot de volgende keer.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 16 juni 2016 om 07.59 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 4, maart/april 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder