Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (3/3)

Gehoord, gezien, gelezen (3/3)

Techniek is iets voor een congres, een leek wil geamuseerd worden door een effect. Een uitspraak van Dick Harris in zijn lezing op de studiedag close-up. Een waarheid als een koe.

Jan de Jong vierde zijn 20-jarige jubileum als lid van de NBG. Alsnog proficiat Jan.

De lezing van Jamy lan Swiss in het Magic Art Center was een groot succes. Zijn manier van instrueren deed Fergus Roy (van de Davenport studio in Londen) aan Henk Vermeyden denken.

Edward Marlo, the cardician supreme, met een ontelbaar aantal publicaties op zijn naam en uitvinder van vele grepen, is op 78-jarige leeftijd overleden.

Winfried Balhaus en diens zuster Angelique behaalden op het Duitse jeugdcongres de eerste prijs in de afdeling illusionisme.

Paul Daniels start met Kerstmis op de BBC 2 weer een nieuwe tv-serie.

Zou de water- en wijntruc de aanleiding zijn geweest dat onze hoofdredacteur Hubrecht Duijker zich ontwikkeld heeft als wijnexpert? U kunt hem trouwens in deze functie zien in een nieuwe AVRO tv-wijncursus. Bovendien goochelde hij in het programma Klasgenoten.

Nu we het toch over de tv hebben: Eric en André traden op in het programma Tineke.

Ronald Moray was te zien in het programma Op goed geluk voor de jeugd, met Carry Tefsen, en Jan Paymans was de goochelaar in het Disneyclub-programma.

Stevens Magic Emporium verkoopt vier videobanden met het thema The Magic of the Bambergs, waarin 65 Okito-effecten verklaard worden. Kosten $ 150 per band.

Vrouwen huilen als zij een andere vrouw met dezelfde japon zien. Goochelaars huilen als zij een collega hun vinding als een "originele" zien vertonen.

Lance Burton, eens winnaar van het FISM-congres, is in het Hacienda Hotel in Las Vegas een 90-minuten-show gestart. Het voor Amerikaanse begrippen bijzondere is, dat hij de show zelf geschreven, geproduceerd en geregisseerd heeft en er natuurlijk ook zelf in optreedt.

In Amerika is inmiddels de 13e David Copperfield tv-special te zien geweest. Het thema: Mystery on the Orient Express. David laat o.a. een 70 ton wegende restauratiewagen verdwijnen.

Ander nieuws van David is dat hij voor ruim twee miljoen dollar de bekende Mulholland Library gekocht heeft, voordat deze wegens belastingschuld van de vorige eigenaars in delen zou worden verkocht. De collectie, die uit ongeveer tachtigduizend exemplaren bestaat, zal in een soort museum worden ondergebracht.

Als u vroegtijdig voor het NMU-congres 1992 inschrijft, kunt u geld besparen. Hebt u weer iets extra's om bij de dealers uit te geven.

Een Amerikaanse dealer vertelde mij onlangs: "Ik verkoop trucs aan de mensen die ze eigenlijk niet nodig hebben, maar ik overtuig ze dat dit wèl het geval is - en dat is wat er van een dealer wordt verwacht".

Edwin, de voormalige eigenaar van The Supreme Magic Co., is toch weer een eigen studio gestart nl. Edwin's Magic Arts.

Een goochelaar was zo ijdel dat, als hij de ijskast opende en het lichtje ging branden, hij een buiging maakte.

En zoals ik begonnen ben met een uitspraak van Dick Harris, zo eindig ik: "Het succes van een goochelnummer hangt voor 80% af van Goede Timing, Slechte Timing." En dat heeft niets te maken met Goede Tijden, Slechte Tijden.


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 23 mei 2016 om 09.51 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 3, januari/februari 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand mei.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder