Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (2/6)

Gehoord, gezien, gelezen (2/6)

Het N.M.U.-congres 91 is alweer verleden tijd en, naar ik hoorde, was het weer eens een zeer goed congres. Een unicum in de N.M.U.-geschiedenis is het feit dat hoge plaatsen werden behaald door vrouwen. Het duo Toeti Froeti won de Henk Vermeyden-wisselprijs en Mieke Faber een gedeelde eerste prijs bij de junioren. Inmiddels is de N.B.G. al hard aan het werk om het N.M.U.-congres 92, dat op 12-13-14 juni in Noordwijkerhout zal plaatsvinden tot een onvergetelijk evenement te maken. Daarbij zal de JOKER een belangrijke rol spelen.

David Copperfield liet in zijn 13e speciale tv-show een treinwagon verdwijnen, waarvoor een speciaal toneel moest worden gebouwd in verband met het gewicht. Doet mij denken aan de verdwijnende olifant. Twee mannen rijden het podium op en tien man zijn nodig om het weer weg te rijden.

Hans Klok en Sittah zijn voor de nieuwe André van Duin show geboekt.

Leden van de M.K.A. hebben met als stimulator Peter Vogel de klanten van een McDonald-vestiging table-magic geserveerd en daarmede een belangrijke bijdrage voor het Ronald McDonaldhuis vergaard.

Horace Goldin liet al in de dertiger jaren een doek over het hoofd van een zittende toeschouwer verdwijnen. Waarschijnlijk is dit de basis van het nu populaire 'paper balls over the head'. Ja, wat is er eigenlijk nieuw?

Dat dacht ik ook toen ik tijdens mijn lezing in Amerika een paar effecten vertoonde die ik veertig jaar geleden al deed en die nu weer enthousiast werden ontvangen.

De V.P.R.O. zendt een zesdelige serie uit getiteld The Secret Cabaret, waarin op ongewone en opzienbare wijze magie wordt bedreven en goocheltrucs worden vertoond. Eindelijk eens een aparte aanpak.

General Norman Schwarzkopf was eens lid van de I.B.M. en is nu door The Academy of Magical Arts, een onderdeel van The Magic Castle, geëerd met het lifetime membership. Misschien gaat hij zijn generaalsstaf weer voor de goochelstaf verwisselen.

Kees Schoonenberg heeft een portret geschreven van Okito dat op maandag 5 augustus om half drie op de radio door de Vara wordt uitgezonden. Luisteren dus. Is weer eens wat anders dan T.V. kijken.

Richard en Véronique Ross zijn eigenaars geworden van het hele pand waarin zich hun Magic Art Center bevindt. Ze hebben plannen om erbij een theater voor 100 personen te bouwen.

Eind mei is de bekende Engelse goochelaar Harry Baron overleden. Hij is o.a. auteur van diverse boeken geweest.

Wim Schotanus reisde naar Hong-Kong. De effecten die hij daar liet zien, resulteerden in een uitnodiging om volgend jaar terug te komen.

Goochelaars bezorgen de toeschouwers veelal verrassende momenten. Maar het omgekeerde gebeurt ook. Want Ronald Moray stond geheel onverwachts tijdens een optreden aan een tafeltje waaraan Prinses Juliana en Prins Bernhard gezeten waren. Dat zij zijn goochelkunst apprecieerden, bleek uit het feit dat zij hem voor een tweede optreden uitnodigden.

Siegfried en Roy staan met een inkomen van 28 miljoen dollar over twee jaar op de 27ste plaats bij de best betaalde artiesten. Voorts wordt er een 65-delig stripverhaal gemaakt waarin zij het als de good guys opnemen tegen de bad guys.

In de nalatenschap van Henk Vermeyden, ondergebracht in de Stichting Triks, ontdekten Peter Vogel en Ronald Moray een langspeelplaat waarop een Houdini-seance is opgenomen. Deze werd voor de M.K.A.-leden afgedraaid. Zijn er meer verenigingen die deze unieke plaat willen beluisteren, dan moeten ze even contact opnemen met ondergetekende.

Tenslotte wens ik alle concoursdeelnemers aan het FISM-congres veel succes.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 8 december 2016 om 11.17 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 6, juli/augustus 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder