Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (2/5)

Gehoord, gezien, gelezen (2/5)

Nu het klimaat weer aangenamer gaat worden, ziet men ook de straatartiesten, waaronder goochelaars, hun repertoire vertonen. In Wenen was het straatgoochelen verboden, maar dankzij Magic Christian heeft de gemeente Wenen twee plaatsen voor het straatgoochelen beschikbaar gesteld.

Op 13 februari overleed Albert Goshman, bekend door zijn sponsballen. Maar niet alleen daardoor, want hij was ook een uitstekende close-up artiest. Wie herinnert zich niet zijn schitterende routine met de munten onder de zout- en pepervaatjes?

Goochelclub Rotterdam vierde op 16 maart zijn 35-jarig bestaan. Proficiat.

Ook de MKA wil niet achterblijven en viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan. U hoort nog hoe en wanneer.

Nóg een felicitatie: Paul Philippart en Anja wonnen de Zilveren Goochelstok op het 7e Grands Prix Magiques in Monte Carlo.

In de jury van het FISM-congres 1991 zijn o.a. Ali Bongo en Channing Pollock opgenomen.

De macht der gewoonte. Een goochelaar komt in een antiekzaak en vraagt: Wat is er voor nieuws?

14 juli a.s. geeft de NBG weer een voorstelling in het openluchttheater in Bloemendaal.

Wilt u weten hoe een meisje wordt doorgezaagd, een konijn uit de hoed komt of een zweefillusie werkt? Het staat allemaal beschreven in 'Zo werkt dat', een boek van Readers Digest…

In een interview in Het Parool verklaart Drs. P. dat hij ontdekte dat rijm en ritme meer indruk maakten dan de inhoud van de teksten. Bij die gelegenheid verzuchtte hij: Zo is het ook bij goocheltoeren. Of de duiven fit en toonbaar zijn doet er niet zo toe, maar waar haalt die vent ze vandaan?

Hebt u het volgende ooit in een aanbieding van een dealer gelezen: 'Deze truc werkt niet automatisch, is moeilijk te doen en vereist een grote dosis behendigheid'?

Flip heeft een succesvolle lecture-tour in vijf Franse steden gehouden.

Eddie Tullock, een specialist in het optreden tijdens de zgn. trade-shows, vertoont uitsluitend kaarttrucs. Zijn effecten zijn snel en onderhoudend, en het gebruik van getruceerde kaarten schuwt hij niet. Ja, nog steeds geldt dat het niet is wat je doet, maar hoe je het doet.

Tel Smit, voorzitter van de Selected Magicians, heeft twee optredens verzorgd voor het Duitse tv-station ZDF.

The Magic Circle in Londen accepteert nog steeds géén vrouwelijke leden, hoewel een (bescheiden) meerderheid van de leden daar toch voor is.

Over getruceerde kaarten gesproken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog schijnt de US. Playing Card Co. kaartspellen gedrukt te hebben met tussen de beeld- en rugzijde geperst een onderdeel van de kaart van Duitsland met daarop vluchtwegen. De spellen werden naar Amerikaanse krijgsgevangen gezonden en waren herkenbaar aan een schuin opgeplakt belastingzegel. Reinhard Müller wijdt aan dit onderdeel een deel van zijn altijd interessante kolom in Die Magie.

Eric Voss en André wonnen in België de eerste prijs op het concours in Marke. Het is hun zoveelste trofee.

In de Engelse goochelpers heeft de laatste Paul Daniels t.v.-serie nogal wat stof doen opwaaien. Ook daar vergeten goochelaars dat de serie bestemd is voor een lekenpubliek. Voorts was in de compilatie van zijn oude series een van de beste fragmenten die met de chimpansees welke hem als toeschouwers assisteren. Wat een AMUSEMENT!

Goed nieuws voor de liefhebbers van literatuur. Van Phil Goldstein oftewel Max Maven verscheen Focus met 60 kaarttrucs en routines. Wat betreft publicaties haalt hij Ed Marlo nog in. Tevens verscheen het lang verwachte boek The Collected Works of Alex Elmsley.

En volgende keer verschijnt deze kolom weer.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 18 november 2016 om 10.03 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 5, april/mei 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juli.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder