Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (2/3)

Gehoord, gezien, gelezen (2/3)

Wat doet u als men u vraagt: "Doe eens wat". De M.K.A. heeft deze vraag aan haar leden gesteld. Het resultaat was een aantal clubavonden met verrassende effecten. Misschien ook een idee voor uw vereniging.

Het Magic Art Center had de afgelopen weken twee leerzame lectures. Een van Eugene Burger en een van David Roth. Twee totaal verschillende stijlen, maar een genot om mee te maken. Bravo Richard.

Paul Daniels heeft stelling genomen tegen het uitzenden van een tv-programma waarin zgn. paranormale genezers/chirurgen optreden. Niet zozeer vanwege de onesthetische, bloederige beelden, maar omdat bij ernstige zieken valse verwachtingen worden opgewekt. Om zijn woorden te gebruiken: "It's a total fake."

Trucs met computers en rekenmachines zijn niets nieuws meer. Nu is er een boek geschreven door Ben Harris met trucs en gags met een faxmachine, getiteld 'Mad Fax'.

Goochelclub Friesland organiseerde onder leiding van Rindert Kloosterman een goochelavond in Drachten hetgeen resulteerde in een complete pagina over de goochelkunst in de Drachtster Courant. Een goede reclame en goed gedaan Friezen.

Paul Philippart en Anja, die tijdens het I.B.M.-congres optraden als Bel Esprit, maakten met hun illusies-programma een bijzondere indruk door hun kostuums, timing, make-up en juiste muzikale begeleiding.

In het Tros Triviant-programma zag men een oud filmfragment waarin Fred Kaps op sublieme wijze chink-a-chink vertoonde. Ook nu nog een fantastisch effect.

De D.D.R.-goochelverenigingen kampen met moeilijkheden sinds de vereniging van Oost- en West-Duitsland en sinds het staatsapparaat geen vinger meer in de magische pap heeft. Er blijken ontmoetingsplaatsen te ontbreken alsmede financiële middelen. De M.Z. zal hen steun verlenen.

David Copperfield schreef: "Ik word wel eens timide als na afloop van mijn groots opgezette illusie-programma vrij veel toeschouwers dikwijls alleen nog praten over het effect dat ik vertoonde met een potlood en een bankbiljet."

Misschien is een van de oorzaken dat in al die groots opgezette shows al zoveel technische wonderen gebeuren met laserstralen, vuurwerk etc. dat de vertoonde illusies geen indruk meer maken.

Iemand (naam bekend) schreef mij dat hij nog nimmer een nudistspel in een nudistenkamp had gevonden. Maar hij blijft zoeken.

Melk meenemen naar een voorstelling is riskant. Neem dus een zakje melkpoeder mee en meng dat ter plaatse met water.

In Rusland is een nieuwe I.B.M.-ring opgericht, terwijl er ook plannen bestaan voor de oprichting van een ring in Polen en China. Ook de goochelkunst profiteert van hervormingen.

Wie heeft niet een packet cardtrick waarin de Elmsley count voorkomt? Alex Elmsley verliet het magische toneel in 1960 voor de computer business. Hij publiceerde nog wel eens wat, maar nu heeft Bruce Cervon het idee opgevat alle Elmsley creaties in een boek samen te vatten. Dat kan een zeer interessant werk worden.

Noteert u nog even in uw agenda 13 januari a.s., de nieuwjaarsmarkt in Maarssen? U kunt dan bekenden en onbekenden het beste wensen voor 1991, wat ik u nú al toewens.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 27 september 2016 om 07.21 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 3, december 1990/januari 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder