Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen. (10/4)

Gehoord, gezien, gelezen. (10/4)

Eén van mijn favoriete Amerikaanse columnisten is John Racherbaumer. Behalve een goed schrijver is hij ook een voortreffelijk goochelaar, hetwelk ik persoonlijk mocht ervaren. In één van zijn columns bespreekt hij het onderwerp "verklaren" en wel als volgt: In het jaar 1957 verklaarde een goochelaar in het TV-programma "You asked for it" een viertal close-up tricks. De vakliteratuur en veel bekende goochelaars spraken hier schande van. De schuldige verloor, nadat alles in zijn nadeel was gezegd, toch geen vrienden, geld, slaap of prestige. De verklaarde trucs overleefden het en onze kunst bleef bestaan. Nu vraagt u zich af; wie was die snoodaard? Enkele jaren na genoemd voorval ontving deze goochelaar The Master Fellowship, werd oud, een legende, en veroverde de harten van amateurs en professionals. Zijn naam was David Frederick Winfield Verner, "Dai Vernon".

De commissie "Bruisend naar 2000" heeft via een enquête gekozen voor de uitgave van een informatief boekje voor de basisscholen, waarin op een voor kinderen aantrekkelijke manier het beroep van goochelaar wordt behandeld. De schrijver is de NMU-penningmeester Hilbert Geerling.

Co Voerman werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 40-jarig NBG-lidmaatschap en het 30 jaar begeleiden van de afdeling junioren. Proficiat Co.

PS, de bijlage van Het Parool, laat een foto zien waarop o.a. de Niberco's te zien zijn tijdens een huldiging van Johnny Jordaan.

"Christiaan Farla, nationaal kampioen goochelen" zo vermeldt het Rotterdams Dagblad. Als ik goed geïnformeerd ben, komt Herman Koster deze titel toe. Waarom toch valse publiciteit.

Het amusante TV-spelletje Triviant had als kandidaat Hubrecht Duijker. Winnen kon hij niet. Maar hij kwam wel goed over. Hij weet ook meer van wijn en goochelen. In Verona werd hij uitgeroepen tot de beste wijnpublicist ter wereld.

Talrijke bladen wijden aandacht aan het vertrek van Hans Kazàn naar Marbella. "Het is geen belastingtruc" zegt hij.

"Neem goochelles. 15 juni aanvang nieuwe cursus bij prof. Ben-Ali-Libi". Deze advertentie stond in het Joodsche Weekblad van 5 juni 1942.

"Magie in het winkelcentrum", zo vermeldt het Rotterdams Dagblad en laat Amsterdamse Toontje zien met zijn messen- en sinaasappelenstunt tijdens het congres.

Het Algemeen Dagblad schrijft over Carlijn als enige vrouwelijke goochelaar tijdens het concours.

Burgemeester Opstelten blijkt de grootste verdwijntruc tijdens het congres op zijn naam te hebben gebracht. Hij kwam namelijk niet.

"Geboren Purmerender viert triomfen over de hele wereld" zo schrijft het Noord-Hollands Weekblad over Hans Klok, die op 17 mei in Carré optrad.

Mysteries of Magic was een drie uur durend TV-programma dat door Discovery werd uitgezonden en waarin de geschiedenis van de goochelkunst uitvoerig belicht wordt. De beste documentaire die Dick Harris ooit gezien heeft, althans over het onderwerp magie.

De topfotograaf Paul Huf werd n.a.v. zijn 75e verjaardag gevraagd: "Wat zou u zijn geworden als u geen fotograaf was geweest?" Het antwoord: "Schilder of goochelaar."

In het pretpark Duinrell zal dit seizoen de American Magic Top Dogs Show, een goochelact met honden, te zien zijn.

Op 73-jarige leeftijd overleed de Amerikaanse goochelaar Don Alan. Hij was een van de eersten die close-up op TV vertoonden. Bekend werd hij o.m. door het zgn. onzichtbare spel, een routine met het Brainwave deck.

Op 6 april zond de VARA het programma David Blain, Street Magic uit. Een prima onderhoudende uitzending, waarvan een video bij de desbetreffende omroep verkrijgbaar is. In Amerika is inmiddels een tweede special van deze aparte goochelaar uitgezonden. En wij nu maar hopen dat de VARA ook deze aflevering uitzendt.

Chananel Nifel, beter bekend als Chan Canasta, overleed op 79-jarige leeftijd in Engeland. Hij werd vooral bekend door zijn "psychomagic" in de jaren vijftig en zestig, zowel in Engeland als in Nederland op TV te zien. Hij nam met zijn kaart- en mentale effecten enorme risico's. Als het lukte was het een wonder en lukte het niet, dan noemde hij het een experiment.

In het Cleveland Playhouse werd gedurende een maand een vertolking van De Onzichtbare Man naar het boek van H.G. Wells uitgevoerd en de ster was de bekende illusionen-ontwerper Jim Steinmeyer die ook voor de effecten tekende. En ik teken met

Corvélo


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2013 om 10.04 uur en komt uit de Informagie (jaargang 10, nummer 4, juli/augustus 1999), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder