Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen. (10/3)

Gehoord, gezien, gelezen. (10/3)

Heeft u er ooit bij stilgestaan sinds wanneer er reuzenkaarten zijn? Omstreeks 1923 werden door de United States Playing Card Co. de Bicycle 808 reuzenkaarten in de handel gebracht voor bridgelessen en demonstraties. In 1924 bracht de Chicago Magic Co. een serie trucs uit met dit soort kaarten, waaronder de klassieke vier-aas-truc met dubbelbeeldkaarten. Zo, dat was even een stukje goochelgeschiedenis.

Zo af en toe is er een periode waarin je met minder prettige berichten geconfronteerd wordt, maar die toch vermeld dienen te worden. Behalve Peter Pit, elders door Hans Klok herdacht, overleed in Las Vegas op 57-jarige leeftijd Mike Skinner, close-up goochelaar in The Golden Nugget en o.m. bekend doordat hij 28 shows deed zonder een effect te herhalen.

Op 60-jarige leeftijd overleed Tom A. Waters, de auteur van de 806 bladzijden tellende tweede bijbel voor mentalisten "Mind, myth and magic". De eerste bijbel staat op naam van Corinda.

Op 3 januari verloor Scandinavië de bekende Deense illusionist Spinoza, geboren in 1913. Hij was vooral bekend door zijn optreden in Europese circussen. In Wassenaar overleed op 14 februari mr. Tjalling Halbertsma, 83 jaar oud. Hij was een enthousiast amateur, in de goede zin van het woord.

Einde van de sombere berichten.

Van 23 maart tot en met 27 april maakt Flip een lezingentournee langs niet minder dan 28 Duitse goochelclubs, georganiseerd door de Magische Zirkel von Deutschland.

Mary Bedford schreef het boek "The Houdini Girl", een uitgave van Viking/Pinguin. Het Parool geeft een recensie met als kop "Goochelen op de Wallen", omdat een gedeelte van het verhaal zich afspeelt in de rosse buurt van Amsterdam.

Misschien ligt het aan het Nederlandse klimaat, maar Hans Kazàn en familie gaan verhuizen naar Spanje en Tommy Wonder gaat zich in Italië vestigen.

Het Algemeen Dagblad meldt het optreden van de Russische goochelaar Ivan Netcheporenko tijdens het goochelcongres in Rotterdam, 14, 15 en 16 mei.

Een goochelassistente blijkt over magische krachten te beschikken in de film "Rough Magic" met Bridget Fonda en uitgezonden door Fox TV.

Discovery zond een herhaling van "Secrets of the psychics" uit, waarin James Randy paranormale charlatans ontmaskert. Het is jammer dat ik u dit soort TV-uitzendingen niet eerder kan berichten.

De ex-bokskampioen Mohammed Ali was te zien op een foto in De Volkskrant, waarop hij in het kader van een actie voor de arme landen een goocheltruc doet. Volgens mij een doekverdwijning d.m.v. een duimspits.

Hij had nooit gedacht om na veertig jaar televisie ooit nog eens iets voor de radio te doen. En dan heb ik het over mijn trouwe informant Dick Harris. Hij verzorgt nl. wekelijks een muziekprogramma van ander half uur voor de Haagse muziekomroep Zoba en het heeft als titel Dick's draaitafel.

Op 13 februari vertoonde RTL5 de 5e aflevering van "World Greatest Magic" vanuit Caesars Palace in Las Vegas met de kids van Hans Kazàn. Verder Hans Klok, Harry Anderson, Mike Cavaney, Dimaore, Mike Ammar, the Majestics, Phelston Jones, the Evasons, John Gabriël, Jim Passé, Peter Gossemer, Goldfinger, Brett Daniëls, Max Maven en Mac King. Een geweldige show, te vergelijken met nr. 4 die op oudejaarsnacht werd uitgezonden. Het zou fantastisch zijn als er nog eens een herhaling komt in de komkommertijd.

Het Magic Art Centre organiseerde een wintersportvakantie in Ischgl waar o.a. Hans Klok, Peter Vogel, Ronald Moray, Louis Baerts en Richard Ross lieten zien dat ze niet alleen konden goochelen.

Richard heeft inmiddels een telegram ontvangen dat hij door de SAM in de Magicians Hall of Fame is opgenomen.

De assistenten van Hans Klok blijken blessureleed te hebben, maar zijn tournee gaat toch door, nu nog in Nederland, maar straks in heel Europa.

Ben Ali Libi was één van de joodse goochelaars die niet meer uit de tweede wereldoorlog terugkeerden. De journalist Henk van Gelder wijdt in NRC/Handelsblad een uitvoerig artikel aan deze artiest, naar aanleiding van het mooie gedicht dat Willem Wilmink tien jaar geleden over hem schreef. Gedicht en bijzonderheden over Ben Ali Libi met foto, zijn te vinden in Informagie, vierde jaargang nrs. 1 en 2.

Hannes Höller in Düsseldorf werkt aan een documentatie getiteld "The destiny of European Jewish Magicians in the Nazi Era". Als iemand hem kan helpen met materiaal over deze periode, zal hij dat zeer op prijs stellen. Zijn adres is bij de redactie bekend.

Het blad Piste wijdt nog eens aandacht aan Borra die door zijn zoon Charly werd opgevolgd als prins der zakkenrollers.

"Het is soms niet zo moeilijk iets van iemand af te nemen, het is veel moeilijker het dan weer terug te geven", zei de eerlijke zakkenroller.

Tot de volgende Info.

Corvélo


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 10 juni 2013 om 11.17 uur en komt uit de Informagie (jaargang 10, nummer 3, mei/juni 1999), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder