Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (1/6)

Gehoord, gezien, gelezen (1/6)

Het congres zit er weer op. Uit de reacties valt op te maken dat het kwalitatief een goed en gezellig congres was ondanks het lage aantal deelnemers.

Ook de junioren lieten zich weer van hun goede kant zien. Co Voerman als N.B.G.-reporter vindt het spijtig dat de N.M.U.-richtlijnen er nog niet in voorzien om voor deze categorie een prijs in te stellen. Daar kan ik mij bij aansluiten: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Zo denkt nu ook de Magischen Ring Austria erover. Deze vereniging heeft inmiddels een jeugdafdeling in het leven geroepen.

David Williamsons raccoon (wasbeertje) was tijdens het congres een gewild artikel. Doet mij denken aan de Engelsman Tom Harris, 'the schoolmaster' , die met zijn 'rat' jaren geleden veel succes had. Geef het beestje een andere vorm, kleur en naam, en een goede presentatie - en wat oud is wordt dan weer nieuw.

Hans Trixer was de eregast van de M.K.A.-bijeenkomst waar ook Bob Driebeek aanwezig was. Het resultaat was een ouderwets avondje goochelen. Bob gaf een voorproefje van zijn lezing. Met spanning wachten wij zijn complete lezing af.

Ronald Moray en Peter Vogel hebben met hun W.K.-voorspelling veel publiciteit gekregen.

In Abracadabra verscheen van de hand van Jan Paymans het laatste interview met Henk Vermeyden, the Dutch Godfather of Magic. Een uitstekend artikel, dat door velen geapprecieerd werd.

Wittus Witt heeft zijn nieuwe Magic Yellow Pages 1990-92 uitgebracht. In 92 bladzijden vindt men de adressen van studio's, verenigingen, vakbladen etc. vermeld.

Naar aanleiding van een brief van Harry Thierry heeft de hoofdredacteur van Welt am Sonntag beloofd geen goochelgeheimen meer te verklappen. Reageren op publicaties waarin de goochelkunst verklaard wordt, blijkt soms toch te helpen.

Eric Voss en André den Haan van de N.B.G. behaalden de eerste prijs buitenlandse deelname op het jaarcongres van de M.Z. in Wolfsburg. Proficiat.

De Magische Ring Arnhem verzorgde met zijn leden een voorstelling in een bejaardentehuis in Rheden, wat een uitvoerig artikel in de Arnhemse Courant opleverde. Een prima positieve bijdrage aan onze kunst.

In 1958 verscheen in Rusland het eerste goochelboek van de hand van Emil Kio. In 1965 waren nog maar 5 boeken over de goochelkunst in Rusland verkrijgbaar. Op dit gebied zal Rusland de U.S.A. waarschijnlijk nimmer inhalen.

Een nieuw hulpmiddel voor de mentalist is Expose, een chemisch preparaat in spuitbussen waarmede de inhoud van een brief door de verpakking of couvert zichtbaar wordt. Het middel werd oorspronkelijk gebruikt voor het opsporen van de zgn. bombrieven.

Veertig jaar geleden zei Dr. Stanley Jaks al, dat op het gebied van de moderne mentale magie nog lang niet alle middelen benut waren. Mental magic aan de huidige tijd aangepast kan ook entertainment zijn.

Het is niet verstandig een dubbelbeeld kaart te gebruiken tijdens het bridgen.

Wel kunt u beter Jumbo-kaarten gebruiken als u met olifanten bridget.

En daarmede zijn we weer aan het einde van de kolom. Voor zover u nog niet met vakantie bent geweest: een heel prettige vakantie - en vergeet niet wat goochelliteratuur mee te nemen.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 12 april 2017 om 09.35 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 6, juli/augustus 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder