Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (1/5)

Gehoord, gezien, gelezen (1/5)

Gezien de reacties (drie) op het aanbod van de Stichting Tricks is het opgevallen dat maar weinig verenigingen een eigen bibliotheek hebben. Jammer, want de goochelliteratuur verrijkt de kennis van de leden en is vaak de basis van nieuwe ideeën.

Om de one-hand toppalm te oefenen, hoef je niet op de top van een palmboom te gaan zitten.

Van pokerformaat Piatnikkaarten zijn nu ook truckaarten verkrijgbaar.

Solid Goldstein is de titel van een verzameling kaarttrucs die Phil Goldstein eerder in vakbladen, boeken en manuscripten beschreven heeft. Stephen Minch is de redacteur en uitgever.

Het is Eddy Taytelbaum gelukt een koffertje met een groot aantal van de door hem gefabriceerde apparaten-juweeltjes voor een verzamelaar te bemachtigen. De prijs? Juwelen waardig.

Ronald Moray was een van de deelnemers aan de Showmasters Quiz die door Véronique op 21 april werd uitgezonden. Op dezelfde dag waren hij en Peter Vogel als trein-table-hoppers in de speciale Amstel Gold Race trein te aanschouwen.

De personeelskrant van de PTT heeft een zeer uitvoerig en lovend artikel gepubliceerd over Ritsko van Vliet junior.

Peter Warlock ontving The Master Fellowship Award van The Magic Castle Academy of Magical Arts. Een onderscheiding die hem zeer zeker toekomt.

Princess Tenko, bekend van het FISM-congres, werd onderscheiden als Magician of the year.

Jammer dat op de geslaagde juniorendag in Hoogeveen zo weinig senioren acte de présence gaven. Ook van de jeugd kan men leren.

l'Association des Magiciens de l'Orient houdt haar eerste congres van 13 tot 20 mei in Tunesië. Voor zon- en goochelliefhebbers een goede gelegenheid dit met een vakantie te combineren.

Het zeskaartenmysterie kunt u net zo goed d.m.v. de Buckle Count vertonen als met geprepareerde kaarten. Een voordeel is dat, mits u een spel kaarten bij hand hebt, u het altijd kunt vertonen.

Wist u trouwens dat tijdens de Tweede Wereldoorlog goochelaars van deze truc baalden? Het publiek echter niet en dus werd het effect weer in het programma van de profs opgenomen.

Vraagt de ene goochelaar aan de andere: Heb jij mijn onzichtbare volte gezien? Neen? Dan is hij perfect.

The First Fifty years of Stewart James is een monumentale uitgave van liefst 1025 pagina's. Kosten 90 dollar.

David Harkey oogstte met zijn lezingen in Engeland bijzonder veel succes. U kunt dit nu zelf ervaren op het congres in Groningen. U komt toch ook?

De eerste CD van Robert Long werd op magische wijze geproduceerd door Peter Vogel in het NOB-gebouw.

Of Tommy Wonder in Monte Carlo de gouden goochelstok gewonnen heeft, is op het moment dat deze kolom geschreven wordt nog niet bekend. Gezien echter de lovende kritieken op zijn optreden in Blackpool en Basel maakt hij wel een prima kans. In ieder geval is een optreden voor Prinses Stéphanie en Gina Lollobrigida al een leuke waardering.

De Franse val is geen vrije val met een parachute, maar nog steeds een veel toegepaste greep.

In de jaren vijftig werd er in Hugard's Monthly een onderzoek gedaan naar de vijf meest vertoonde close-up tricks. Misschien een idee om dit ook in Nederland eens te doen. Laat uw mening eens weten.

Cello tape in uw goochelkoffertje kan soms goed van pas komen.

Op 1 mei geeft Corvelo voor de vereniging Gonga een lezing en dan is hij weer op weg naar magic in Amerika.

Het Magic Art Center van Richard Ross is altijd een bron van nieuwtjes. In april was o.a. de nieuwste David Copperfield tv-show te zien en vernam ik van Dick de Witte dat ook hij optreedt in de Showmasters Quiz, op vrijdag 27 april.

Hebt u over uzelf of anderen of tips? Stuur ze in vóór 5 juni, want dan bent u op tijd voor een vermelding in nummer zes. Tot dan.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 23 maart 2017 om 19.09 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 5, mei/juni 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder