Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (1/4)

Gehoord, gezien, gelezen (1/4)

We beginnen het nieuwe jaar met goed nieuws voor goochelverenigingen met een eigen bibliotheek. De Stichting Tricks stelt uit de nalatenschap van Henk Vermeyden een aantal lecture notes beschikbaar van bekende goochelaars. Geïnteresseerden kunnen zich in verbinding stellen met Peter Vogel, Ronald Moray of ondergetekende.

Hans Klok was als een soort rode draad te zien met een aantal illusies in Telebingo.

Op 68-jarige leeftijd overleed in Parijs de bekende internationale entertainer Dany Ray. Wie van de oude garde herinnert zich niet zijn fantastische vertoning van de Hindu Draad in cabaret en zelfs op toneel?

NBG-leden Eric Voss en André den Haan hebben in het Japanse themapark 'Holland Village' niet minder dan 500 (!) voorstellingen verzorgd. Eind deze maand komen beiden terug in Nederland.

Gezien het aantal erotische programma's op de buis kunt u met een gerust hart het Nudist spel vertonen.

Enkele jaren geleden werd de vertoning van het Chinese ringenspel met klerenhangers als een nouveauté beschouwd. Ik las nu in een van mijn favoriete oude vakbladen, Annemanns Jinx, dat Russell Prunier dit al deed in 1939 tijdens zijn optreden in clubs. Hij gebruikte hangers uit de vestiaire. Wat nieuw lijkt, blijkt toch oud te zijn.

Harry Thiery heeft namens de NMU circa 200 exemplaren van Informagie aan buitenlandse verenigingen en vakbladen gezonden. De reactie op vormgeving en inhoud was bijzonder positief, zoals blijkt uit brieven en telefoontjes van o.a. de Magische Zirkel von Deutschland, I.B.M. Engeland, Supreme Magic Comp., Tony Spina van Tannen. Ed Marlo stuurde zelfs een truc op.

Rollen tijdens de vertoning van het bekerspel de balletjes steeds van uw tafel? Leg dan een stukje goocheltouw langs de rand. Tip van Armandi.

David Copperfield gaat waarschijnlijk in de maand juli in het London Palladium optreden. Zal hij de ijzeren lady laten zweven?

Op 11 maart vindt in De Tamboer in Hoogeveen het juniorencongres plaats. Dus, senioren, op naar De Tamboer, ter aanmoediging van jong talent.

Dat kinderen geen blad voor hun mond nemen, blijkt uit de volgende ware anecdote. Een goochelaar, naam bekend, werd gevraagd: Doet u weer dezelfde oude troep van de vorige keer? Neen, was het antwoord, deze keer doe ik nieuwe troep.

De popgroep Het Goede Doel vertoont in zijn nieuwe theaterproduktie enkele eenvoudige goocheleffecten. De technische adviezen werden gegeven door de Stichting Tricks, vertegenwoordigd door Peter Vogel en Ronald Moray.

Op 26 januari vierde de broederschap Houdini haar vijfjarig bestaan. De NMU werd op dit jubileum vertegenwoordigd door Tonny van Dommelen.

Albinio zond (infor)magiërs groeten uit Las Vegas. Zijn bankbiljettenmachine mocht hij in de casino's niet gebruiken.

De non-permanent lijm-cassettes blijken dankzij o.a. Peter Pellikaans toepassingen bij goochelaars veelvuldig te worden gebruikt.

Dat Peter Warlock, inmiddels ver in de tachtig, een uitstekende goochelaar, auteur en uitvinder is, weten we. Maar nu blijkt dat hij ook een talentvol schilder is. Vooral zijn schilderijen met een drie-dimensionaal effect zijn schitterend.

In Engeland is weer een discussie ontstaan over het publiceren van goochelboeken voor leken. Maar hoeveel goochelaars zijn niet door deze boeken in de goochelkunst geïnteresseerd geraakt?

Op Koninginnedag zal het goochelduo Wilnico's (Wim Nicolay en zijn vrouw) in Haren een voorstelling verzorgen voor 500 kinderen en koningin Beatrix. De Wilnico's werden in het geheim gescreend tijdens een Sinterklaasvoorstelling. Een mooi succes voor de bijna 68-jarige Wim.

Amerikanen beweren, dat het jongetje dat het gat in de dijk met zijn duim dicht hield, een duimspits gebruikte.

En daarmede zijn we weer aan het einde van deze kolom. A propos, uw tips en nieuwtjes zijn natuurlijk steeds welkom.

Corvelo

Geef nieuws schriftelijk of telefonisch door aan Corvelo, Amsterdam.


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 2 maart 2017 om 01.00 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 4, maart/april 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder