Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord - Gezien - Gelezen (7/4)

Gehoord - Gezien - Gelezen (7/4)

16 december 1995 was een zwarte dag voor de goochelkunst. Op die datum overleed op 91-jarige leeftijd Alec William Bell beter bekend als Peter Warlock. Peter was een veelzijdig iemand, goochelaar, mentalist, uitvinder, historicus, schrijver, schilder en redacteur van o.a. The Pentagram, The New Pentagram, de uitgaven van Pavel, het boek van Marconick en het Harbin-boek. En dit is nog maar een kleine opsomming van zijn kunnen, waarvan wij ook in ons land mochten genieten.

Op 24 maart vindt in de zaal Musica te Overschie het vriendschappelijk onderling concours plaats.

31 maart a.s. is voor Goochelclub Rotterdam een belangrijke datum, dan viert deze vereniging haar veertigjarig bestaan. Alvast proficiat.

Er zijn perioden dat de TV qua goochelkunst niets te bieden heeft. Dat kan van de afgelopen maanden niet gezegd worden.

Paul Daniëls was behalve tijdens zijn kerstmisshow ook wekelijks met zijn programma Secrets bij de BBC te zien.

Hans Kazàn is met een nieuwe serie gestart, had een interessant gesprek in het programma van Karel de Graaf en gaat van half april tot eind september op toernee met de Story Sterrenparade.

Ronald Moray was te zien en te horen in het Veronica-programma van Jacques d'Ancona.

In het programma 'Toen was Nederland nog heel gewoon' was een impressie van het goochelcongres in Groningen in het jaar 1972, Hans Kazàn (zeer jong) deed o.a het rijgdraadje en een aantal andere amateurs vertoonde muntentrucs.

De talkshow RUR van Jan Lenferink had Sylvia Schuyer als gaste die twee trucs vertoonde en interessant over haar vak vertelde.

De Franse TV vertoonde de 1,5 uur durende Loe Granas Prix Magiques show uit Monte Carlo.

Magic Las Vegas is een serie die men bij de Duitse ZDF zender kon bewonderen.

Ook Siegfried & Roy waren weer met een nieuwe show van de partij en wel bij Veronica.

Dezelfde zender had een uitzending getiteld: Secrets of the Psychics.

De Russische illusionisten waren in het ARD-programma Stars in der Manege.

En na dit alles kan ik u alleen maar aanraden elke week uw TV gids goed door te nemen, dan mist u niets.

Op 2 maart opent Peter Pelikaan zijn studio die de naam "De Meester" heeft gekregen. Elke maand zal hij een nieuwsbrief doen verschijnen.

De Lezersservice van Vrij Nederland biedt de volgende artikelen aan: The Paradox Box, The Box of Tricks en the Lucky Diary 1996. Verrassende magie en optische illusies ter lering ende vermaeck.

Op 25 november overleed op 80-jarige leeftijd Truxo, bij de ouderen zeker bekend.

Gert Jan Dröge bezocht voor zijn nieuwe Glamourland International TV-programma het Magic Castle waar hij werd rondgeleid door Peter Pit.

De bekende Duitse goochelaar Marvelli zal in de Frankfurter vrouwengevangenis een voorstelling geven in plaats van het betalen van een geldboete. Een en ander vindt plaats onder het motto: 'Arbeit statt Strafe".

Amerikaanse geheime diensten hebben tientallen miljoenen dollars gestoken in een onderzoek naar telepathie.

Ondanks kleine successen wordt de afdeling parapsychologie toch opgeheven. Ook Ray Hyman, bekend door zijn publicaties in o.a. de Linking Ring, heeft een sceptisch rapport uitgebracht. De helderziende spionnen gaan dus de laan uit.

Als je, zoals ik, veel leest (mijn tweede hobby) kom je soms interessante opmerkingen tegen, zoals de volgende: "Het leven is te kort om naar slechte goochelkunst te kijken".

The Collector's Workshop staat bekend om de verkoop van mooie apparaten. Maar waarom ze bij de Jumbo Card On Seat een ongetrukeerde klapstoel leveren is mij niet duidelijk. Na de vertoning laat je toch niet de stoel onderzoeken?

Mijn eerste kennismaking met de goochelkunst was als jongen van tien jaar met het boekje van Quacker-havermout. Ik lees nu in "Magic" dat deze firma in Amerika weer een magic book met 25 trucs cadeau gaat geven.

Dit was het voor deze keer.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 17 februari 2014 om 10.28 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 4, maart/april 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand september.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder