Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | FISM-meeting Yokohama

FISM-meeting Yokohama

Over het FISM-congres in Yokohama hebt u in Informagie al enkele verslagen kunnen lezen. Over de vergadering aldaar met alle afgevaardigden nog niet. Nu de notulen van die vergadering inmiddels bij mij binnen zijn, kan ik u in het kort de daar genomen besluiten mededelen.

Laat ik ze puntsgewijs opsommen.

- Drie verenigingen, Nieuw-Zeeland, Spanje en Japan zijn als nieuwe leden aangenomen.
- Niet-betalende leden worden geschrapt.
- De contributie aan de FISM blijft gelijk op 30 Zwitserse francs per stem (Nederland heeft vier stemmen).
- Maurice Pierre en Claude Pahud worden herkozen als secretaris, respectievelijk penningmeester.
- Men gaat een wijziging maken in het wedstrijdreglement betreffende de categorie uitvinding.
- Men gaat een wijziging in de statuten maken aangaande aanmelding als kandidaat voor het organiseren van een FISM-congres. Alle leden krijgen een checklist waarin alle eisen staan voor het organiseren van zo'n congres. Men dient zich als kandidaat te melden op een termijn van minstens één jaar vóór de vergadering waarop over de kandidatuur gestemd wordt.
- Besloten wordt om ook op andere, (deels) internationale congressen te vergaderen. Besluiten worden alleen op de vergaderingen tijdens het FISM-congres genomen.
- Kandidaten voor het FISM-congres 1997 zijn Columbië (in Cartagena) en Duitsland (Dresden). Hoewel Columbië zich te laat heeft aangemeld, betrok men dit land toch bij de stemming. Uitslag: 110-14 ten gunste van Dresden.
- Wolfgang Sommer, president MZD, wordt president van de FISM voor de komende drie jaar.
- Congres in Dresden vindt plaats in het cultuurpaleis, alwaar de grote zaal 2400 plaatsen bevat. Genoeg hotels in de naaste omgeving. Dichtstbijzijnd hotel is het Hilton (overnachtingen 'slechts' 550 D-Mark).
- Wenen heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor het organiseren van het FISM-congres in 2000; Frankrijk stelt zich kandidaat.

Ted Winkel


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 23 januari 2015 om 04.36 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 5, mei/juni 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder