Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Feestdag van Alladin

Feestdag van Alladin

Zaterdag 25 april organiseerde goochelvereniging Alladin voor de tweede keer in haar zes-jarig bestaan de tweejaarlijkse ontmoetingsdag te Zwolle. Hiervoor waren uitgenodigd de leden van de volgende goochelverenigingen: Friesland, M.K.Z., Merlijn, N.B.G. en Twente. Om 10.00 uur was de zaal open, maar de eerste bezoekers waren al veel eerder present. Bij de entree kreeg elke bezoeker een tas met daarin een bon voor een kopje koffie met cake en een vijftal goocheltrucjes.

Voorzitter Bob Reinhart was zeer verheugd toen hij om 10.30 uur zo'n 50 dames en heren kon verwelkomen. Na zijn openingswoord presenteerden zeven leden van de N.B.G. elk een zeer verzorgde goochelact.

Zo maakte het kaartennummer van Menno Andro veel indruk op de aanwezigen. Vervolgens was er een pauze, om de inwendige mens te versterken met diverse hapjes en snacks. Tevens was er gelegenheid om trucs te kopen. De leden van Alladin hadden ook gezorgd voor een flink aantal prijzen, waaronder hele mooie; de loten waren uitverkocht.

Hierna was het toneel vrij voor een in Nederland zeer bekende Duitse goochelaar, want niemand minder dan Joro gaf een anderhalf uur durende lezing. Joro is afgestapt van het lecture notes-idee, want deze worden toch maar gekopieerd. Wel gaf hij enkele malen een beschrijving af aan de gasten.

Zoals wij van hem gewend zijn, gaf hij ook nu weer een aantal zeer bruikbare trucs ten beste en vooral ook veel nuttige tips. Een daverende ovatie werd terecht zijn deel.

De voorzitter bedankte allen die aan deze dag hadden meegewerkt en natuurlijk ook alle bezoekers. Over twee jaar zal dit evenement zeker herhaald worden. Tot 16.00 uur bleven verschillende mensen gezellig bij elkaar om nog iets te nuttigen en vooral om wat te goochelen.

F. Louwes


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 18 juli 2016 om 09.06 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 6, juli/augustus 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder