Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Feest

Feest

Mijn weinige vrienden en ik zullen binnenkort beslissen wie de Bamberg Bokaal 1995 krijgt. De bijbehorende oorkonde is al gecalligrafeerd, alleen de naam moet nog worden ingevuld, en het zaaltje is gehuurd. Want het wordt een mooi feest waarvan ik reeds kan verklappen dat de wijnen geleverd zullen worden door het huis Albert Heijn. Er zullen spelletjes worden gedaan als ezeltje prik en spreekwoorden raden en voor de vele bejaarde feestgangers, die al die opwinding niet meer aankunnen, is er een puzzel van Dick Harris waar ze heel lang zoet mee zullen zijn. Eregast is Donald Bamberg uit Den Haag, de jongste zoon van Okito, die de Ortskommandant van de Magische Zirkel von Deutschland in het kader van de kulturele uitwisseling kan vertellen van de verschillende concentratiekampen waarin hij de oorlogsjaren heeft doorgebracht. Verder zullen er sterk verbeterde trucs van Johannes van Cenis worden vertoond. De winnaar van de Bamberg Bokaal 1995 mag met Manro op de foto, een eer die tot dusver slechts aan de Amerikaan Copperfield werd gegund en Joop Fenstra zal er voor zorgen dat hij in de Privé komt. Een prachtige reclame voor de goochelkunst!

Hoogtepunt van het feest wordt uiteraard het bezoek van het Dagelijks Bestuur van de N.M.U. De feestgangers zullen onder invloed van de AH-wijnen de meest zonderlinge en kinderachtige voorstellen doen, waarop de president telkens glimlachend zal antwoorden dat er reeds aan wordt gewerkt of tenminste dat het idee bij de besluitvorming zal worden meegenomen. De hemel weet waar naartoe.

Een plechtig moment zal dan volgen als de secretaris overleden vrienden herdenkt door de aanwezigen te verzoeken hun namen in de ledenlijst door te halen. Eens zullen wij allen worden doorgehaald, daar mag op zo'n feestelijk samenzijn best eens bij worden stil gestaan. Dan volgt een uiterst origineel programmapunt. Op zijn verzoek zullen alle feestgangers een aan henzelf geadresseerde brief met daarin f 10,- sturen aan Cajari in Goirle. Dat zal een verrassing worden als een paar dagen na het feest die tientjes weer bij de geadresseerden terugkomen! De polonaise zal uiteraard worden ingezet op het moment dat Ligando zijn tafeltrucs wil gaan doen en tot besluit mogen alle feestgangers optreden in het AMC voor patiënten die zich gegarandeerd niet kunnen verdedigen.

Het moge duidelijk zijn dat wij, mijn vrienden en ik, met verve kunnen organiseren.


Kees Schoonenberg


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 14 januari 2015 om 07.52 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 4, maart/april 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder