Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Favoriete goochelaars voor lezingen

Favoriete goochelaars voor lezingen

Strikt persoonlijk: magiërs over hun vak

Aan 10 Nederlandse magiërs werd de volgende vraag gesteld: "Van welke drie binnen- of buitenlandse goochelaars zoudt u het liefst een lezing bijwonen?" Dat de antwoorden inspiratie en ideeën mogen geven aan de organisatoren van bijvoorbeeld clubavonden, evenementen en congressen...


Arnoud van Delden

Lennard Green (kaarten),
David Roth (munten),
David Williamson (close-up algemeen).

Tonny van Dommelen

Mijn favoriete 'lecturers' zouden zijn (geweest) Harry Lorrayne, Channing Pollock en Trevor Lewis.

Minze Dijksma

Terry Herbert, Omdat ik daar reeds een videoband van heb, zodat ik na de lezing de lecture notes niet hoef te kopen.
Bob Driebeek, omdat ik al zijn optredens een belevenis vind en graag wil leren hoe ik een eigen conférénce kan schrijven.
Paul Daniels, met als onderwerp: 'Achter de schermen van de Paul Daniels-show'.

John Elferink

Het liefst zie ik een lezing over de opbouw van een plot, de structuur van het verhaal; scenario schrijven dus. Hoe pak je dat aan? En over acteren. Wie kunnen daar lezingen over geven? Er bestaan wel cursussen scenario schrijven, o.a. van Willem Kapteyn, maar die is weer geen goochelaar.

Ferry Gerats

Bob Driebeek,
David Williamson,
David Harkey.

Flip Hallema

Tony 'Doc' Shiels (bizarre Magick), wegens zijn inzicht in wat een magische ervaring uitmaakt, en als op aanvulling op de lezingen van Eugene Burger.
Dan Toreno, wegens zijn haarscherpe analyses om succesvol goochelaar te zijn, zowel wat betreft de artistieke als de materiële zijde.
En tenslotte Jay Marshall, vanwege zijn gigantische kennis op contemporain-historische goochelgebied. En, als hij niet kan, Ricky Jay of Johnny Thompson om dezelfde redenen - en omdat het zulke goede vertoners zijn.

Peter Josto

David Williamson,
Blackstone Jr.,
Wayne Dobson.

Richard Ross

Zo even uit het vuistje Eugene Burger, Scotty York en Michael Ammar. Nummer één en nummer drie hebben al lezingen gegeven in het Magic Art Center.

Mike Shera

Er zijn nogal wat mensen van wie ik graag een lezing zou willen bijwonen, in ieder geval meer dan drie. Daartoe behoren Eugene Burger, Channing Pollock en David Copperfield. Ook ben ik geïnteresseerd in lezingen over achtergronden van de goochelkunst, als misdirection, presentatie, showopbouw en praktijkgerichte informatie over de zakelijke kant.

Ted Winkel

Ik ga graag naar een lezing van respectievelijk Daryl, Joro en Tommy Wonder. Zij hebben allen over goochelen nagedacht en weten dat uit te dragen.

Tommy Wonder

Albert Goshman die tijdens zijn leven echt vertelde over afleiding, Don Allen die vertelt over 'grote ladingen' en... iedereen die wat meer vertelt dan alleen maar trucjes.

Verzameld door Hubrecht Duijker


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 26 februari 2016 om 00.34 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 6, juli/augustus 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder