Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Een magisch bulletinbord - per computer

Een magisch bulletinbord - per computer

Naar aanleiding van een kleine vermelding in Genii ben ik recentelijk in contact gekomen met het MAGIC-computer bulletin board in Arleta, Verenigde Staten. Wat is een bulletin board???

In computerkringen is dit een bekend begrip, dat staat voor een computersysteem waarop computerbezitters kunnen inbellen (met een zgn. modem) en onderling berichten uit kunnen wisselen. Vaak hebben deze BBS'en (zoals ze in de volksmond worden genoemd) een bepaald karakter, dat computerbezitters met een gelijke belangstelling probeert te trekken. Vooral het directe contact, en de mogelijkheid direct te reageren op een bericht, maken deze vorm van communicatie zeer verleidelijk.

Wat is het MAGIC! BBS?

Het MAGIC! BBS is zo'n systeem in Californië. Daarop kunnen goochel/computer freaks in de omgeving van Los Angeles/San Francisco regelmatig van gedachten wisselen.

Tijdens mijn verkenning van het systeem kwam ik berichten tegen van Pete Biro (die er blijkbaar aan verslingerd is), Max Maven, Jeff Busby en Dante Larsen. Je merkt dat er sterke 'under ground' van berichten over en weer gaat, bijna op dagelijkse basis. Ter illustratie: tijdens het laatste IBM-congres in St. Louis gaf Pete Biro dagelijks verslag van het gebeuren aldaar. Ook de meningen over de laatste David Copperfield show worden dezelfde avond nog over en weer uitgewisseld.

Voorstel

U zult wel denken: so what?
Het is allemaal wel leuk, maar bellen met de VS is geen goedkope grap. Daarom zou ik graag het volgende voorstel willen doen: wij zetten een Nederlandse versie van zo'n goochel-BBS op! We slaan dan twee vliegen in een klap. Ten eerst is er dan de mogelijkheid om binnen Nederland snel en eenvoudig onderling van gedachten te wisselen m.b.t. actuele goochelzaken. Ten tweede kunnen wij door een gezamelijk optreden de kosten dragen om bv. eens per week berichten van de US te 'downloaden' (= BBS term voor ophalen) en onze berichten te uploaden (inderdaad...versturen). Zo krijg je met een week vertraging toch de mogelijkheid semi-live aanwezig te zijn in het goochelmekka van de wereld.

De kosten

Wat kost het en wat heb ik nodig? De kosten hangen af van het aantal deelnemers. Alleen betalende deelnemers zullen kunnen meedoen. Bij een bijdrage van 35 gulden per jaar zouden we met ca. 20 deelnemers een aanvang kunnen maken. Aan uw zijde dient u de beschikking te hebben over een PC (welke maakt niet uit, Dos, Atari, Amiga, etc…), een 2400 bps modem en een communicatie software pakket.

Hoe aan te melden?

Gaarne inventariseer ik of en hoeveel belangstelling er is voor het opzetten en doen slagen van een zo'n uniek project. Als je er eenmaal in contact mee bent geweest, dan werkt het heel verslavend en geeft een betrokken gevoel bij het reilen en zeilen van de goochelwereld. Reacties graag bij Arnaud van Rietschoten, Velserbroek.


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 5 september 2016 om 05.56 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 2, november/december 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder