Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Een kwart eeuw junioren bij de N.B.G.

Een kwart eeuw junioren bij de N.B.G.

Met een artikel in het Haarlems Dagblad van 14 augustus 1968 werd een aanzet gegeven tot de geboorte van de juniorenafdeling van de Noordhollandse Bond van Goochelaars. Op dit artikel reageerden 13 aspirant-goochelaars, die onder leiding van Bert Visscher en Co Voerman tegen een bedrag van f 2,50 per maand in de verschillende aspecten van de goochelkunst ingewijd werden. Eén van de eerste convocaties vermeldde het volgende: 'Diverse goochelopdrachten, onderricht in het goochelen, alsmede houding en beweging, het zelf vervaardigen en prepareren van bepaalde apparatuur, manipulatie, geschiedenis van de goochelkunst, mogelijke tips en ideeën, inzage in vakliteratuur en het houden van onderlinge wedstrijden'. Plaats van handeling in deze beginjaren was het Christelijk Militair Tehuis aan de Jansweg te Haarlem.

In november 1978 werd het tienjarig jubileum gevierd in de Werfstraat, een nieuw onderkomen met een 'echt' toneel. Op deze avond werden de twee oprichters van de juniorenafdeling in het zonnetje gezet met een feestelijk programma. Weer tien jaar later werd dit herhaald met De Magical Mystery Toer, nu in de Stadsschouwburg van Haarlem.

In totaal hebben 132 jongeren zich aangemeld voor een lidmaatschap. Het vrouwelijke aandeel beperkte zich tot slechts 3 leden. Een aantal van deze 132 leden heeft blijk gegeven van een blijvende interesse in de goochelkunst en maakt deel uit van het huidige goochelaarsbestand van Nederland. Diverse van deze artiesten treden op in een feestelijke goochelshow op woensdag 17 november 1993 ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de N.B.G.-juniorenafdeling.

Niet alleen ex-junioren, waaronder Hans Klok en Tommy Wonder, maar ook een selectie van de huidige junioren zullen hun medewerking verlenen aan het programma.

De presentatie vindt plaats in de Schoterscholengemeenschap, Sportlaan te Haarlem, aanvang 20.15 uur. Kaartverkoop aan de zaal of telefonisch te bestellen. De toegangsprijs bedraagt slechts f 7,50.


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2015 om 10.29 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 1, september/oktober 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juli.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder