Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Dealers

Dealers

Waar veel gebruikers bijeen zijn, strijken de dealers neer. Ze bieden hun waren aan en beloven de kopers gouden bergen in ruil voor de niet onaanzienlijke bedragen die moeten worden neergeteld. Dromen van succes hebben ze in de aanbieding, van populariteit bij vrienden en vriendinnen, van een uitzonderlijke status in de maatschappij waarvoor geen werk hoeft te worden verricht. Dat die dromen bij de meesten niet zijn uitgekomen, belet hen niet om zich voor de zoveelste maal om de dealers te verdringen en de woorden waarmee deze hun handel aanprijzen, in te drinken. Sommige dealers, vooral zij die zelf verslaafd zijn, demonstreren het gebruik van hun stuf en verzamelen zo een kring van verlangend kijkende potentiële klanten om zich heen. De een na de ander reikt besmuikt het gevraagde bedrag aan om zich met het gekochte terug te trekken. De ontnuchtering zal later volgen. En dan komt weer de behoefte aan andere, nieuwere middelen. Ze worden prompt door de dealers aangeboden in verlokkende geschriften die de vaste gebruikers regelmatig worden toegezonden. Vanuit gesloten huizen wordt de waar verzonden, soms uit het buitenland geïmporteerd, vaak ook produkten van Nederlandse bodem, onze nationale trots. Eén dealer is zo onbeschaamd dat hij zijn nering in een provinciestad openlijk in een winkelpand uitoefent, waar hij onnozele jongelui hoopt binnen te lokken om ze tot verbruikers te maken. Ze worden her en der door volwassen verslaafden in het gebruik begeleid, zodat het eind van de gewoonte voorlopig niet in zicht lijkt. En eens per jaar organiseert de dealer een dag in een theaterzaal, gelukkig niet op zondag. Er kan dan ten overstaan van de anderen op het toneel worden gebruikt, wat tot genante vertoningen leidt. Maar in het circuit van liefhebbers is het gebruikelijk om elkander opbeurend toe te spreken en de dromen niet te verstoren. Een andere dealer heeft zijn handel vermomd als een winkel in begrafenisartikelen. Wie er binnen gaat en zich als gebruiker bekend maakt, wordt naar een achteraf-hokje verwezen waar handlangers de klanten het toepassen van de stuf voordoen. Weer andere dealers dromen van samenkomsten waarop buitenlandse gebruikers van naam de Nederlandse verslaafden nieuwe manieren om een kick te krijgen moeten demonstreren. Want ook de dealers hebben hun dromen. Als de markt tijdens een samenkomst van liefhebbers even gesloten is, vertellen ze elkaar bij een borrel van de twee grote voorgangers die rijk geworden zouden zijn aan hun handel in de stuf. En ze bezinnen zich op nieuwe manieren van klantenbinding, want dealers en verslaafden zitten samen in één en dezelfde bonte draaimolen die aan de gang gehouden moet worden, al weet niemand waarom. Er zit waarschijnlijk maar een ding op: breken met die sfeer van geheimzinnigheid. Gooi het spul op straat en niemand wil het meer hebben. Dominee Visser heeft al twee huisdealers de Pauluskerk binnen gehaald.

Kees Schoonenberg


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 5 oktober 2015 om 09.29 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 6, juli/augustus 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder