Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | De overgang

De overgang

De overgang van junior naar senior is een periode waarin velen van u zich nooit bevonden hebben. Er zijn echter nog vele junioren na mij die deze periode met succes willen doorlopen.

Het lijkt zo simpel: gewoon je eigen niveau aanhouden en je komt er wel. Toch vrees ik dat er junioren zijn die het niet zullen halen als zij zo doorgaan. Het verschil tussen een goede junior en een goede senior is namelijk erg groot. Ikzelf werk er hard aan om als Nederlands jeugdkampioen 1994 aan de bak te komen in de seniorwereld. Nu bedoel ik niet alleen het goochelen voor vakgenoten, maar ook het goochelen voor lekenpubliek.

Je zult als goochelaar veel boeken moeten lezen en veel ervaring op moeten doen om het bij het publiek te kunnen maken. Je kunt als senior niet tevreden zijn met "het hebben van een toneelact". Je moet amusement bieden aan het publiek want anders ben je geen goochelaar. Je zult van een truc een wonder moeten maken. Het is vooral aan te raden om bij oudere vakgenoten advies te vragen en jezelf open te stellen voor opmerkingen (zeker ook die van leken!). Laat je act of effecten zo vaak mogelijk op je club zien om de routine van het presenteren te krijgen en om alle foutjes samen met anderen eruit te halen. Probeer vooral heel veel op te treden! Als je echt de wil hebt om een goede goochelaar te worden en je er voor werkt zal het echt niet moeilijk zijn om de hulp te krijgen en deze periode met succes te doorlopen. Ik zal jullie enige voorbeelden geven. Velen van u kennen de zombie-act van Jeroen van Luit. Deze heeft als junior op de NBG hard gewerkt en u weet wat er van gekomen is: 2e prijs algemene goochelkunst 1994. En neemt u "Double J": 17 en 18 jaar toen ze op het congres de 1e prijs algemeen 1994 kregen. Ze zijn er nog niet, maar als senior (in de letterlijke betekenis van het woord) zijn ze alle drie nu hard aan het leren om een zeer hoog niveau te bereiken. En als er iemand is die als junior begonnen is en het gemaakt heeft bij het grote publiek, is het Hans Klok wel. Ook begonnen als NBG-junior mag hij zich nu wel Nederlands bekendste illusionist noemen.

Laat dit voor ons een voorbeeld zijn om er goed tegenaan te gaan. Dan zien de junioren van later ons misschien als voorbeeld.

Niek Pilgram


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 28 oktober 2013 om 09.16 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 1, september/oktober 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder