Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | De Martin Tonelly-wisselprijs

De Martin Tonelly-wisselprijs

In het vorige nummer van Informagie is in het artikel Juniorenconcours door een misverstand een foutje geslopen. Er werd in het bedoelde artikel een verrassing aangekondigd, n.l. dat de winnaar van het 10e concours de trofee mag behouden. Dat is echter niet mijn bedoeling! De organisatie van dit concours is vanaf 1984 in handen van de goochelclubs Passe Passe en de N.B.G. De heren Brouwer en Voerman en de directie van het theater De Tamboer te Hoogeveen maakten de zaken altijd financieel rond. De laatste jaren worden ze gesteund door de N.M.U. En die laatste, de N.M.U., moet volgens mij dit juniorentreffen overnemen. Of zij dit onder dezelfde naam wil organiseren, is een zaak van de N.M.U. Zeker is dat het in De Tamboer kan blijven. Voordat er dus een beslissing is genomen, blijft de trofee voorlopig in mijn bezit. De winnaar van het 10e concours krijgt, zoals alle voorgangers, een replica.

Voor 7 maart a.s. moet wel besloten worden hoe de vorm wordt van het eventuele 11e concours (want dan moeten we de datum prikken voor 1994). Mocht om welke reden dan ook dit concours geen doorgang meer vinden, dan stel ik voor om de trofee na een onderlinge wedstrijd tussen de nog goochelende winnaars van dit kleinood aan de definitieve winnaar te geven.

Die winnaars waren:
1984 Peter Josto
1985 Danny van Lent
1986 John Edwards
1987 Connie Faber
1988 Erwin Brouwer
1989 Gregory
1990 Magic Dance Company
1991 Roëll
1992 Winfried en Angelique
1993 ?

Martin Tonelly


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 20 januari 2016 om 11.02 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 4, maart/april 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand oktober.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder