Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | De Gentse feesten

De Gentse feesten

De Gentse Feesten zijn een jaarlijks hoogtepunt van de stad Gent en omgeving. Tien dagen lang, van vroeg in de ochtend tot laat in de nacht, zijn overal muziek, eten, drinken en attracties. Uit nieuwsgierigheid besloot uw verslaggever om alles zelf te ervaren.

Dit jaar organiseerde de Magische Cirkel van Gent tijdens de Gentse Feesten een tentoonstelling over gezichtsbedrog, gecombineerd met verschillende magnifieke goochelshows: twee kindervoorstellingen (Hocus Pocus) in de middag, close-up shows in de avond (Abracadabra en Mystères à la carte) plus de Midnight Magic Horror Show tegen middernacht. Alle shows waren bijna altijd uitverkocht. Men moest zelfs extra Horror-Shows inlassen. In al de voorstellingen traden Mario Fernandez en/of Marc Braem op. Vooral in hun presentaties waren ze zeer uitgekiend en origineel. Maar ook qua techniek waren ze zeer vernuftig, netjes en accuraat. In een van zijn close-up routines gebruikte Marc Braem de Tenkai palm om biscuitjes één voor één te laten verdwijnen om ze even later weer onder een schotel vandaan te laten komen. Men zou zweren dat de biscuitjes echt in de lucht verdwenen; prachtig. Ook een aantal klassieke nummers werden vertoond, zoals de Chinese Sticks, maar Mario Fernandez wist het zo leuk te presenteren dat het echt één van de hoogtepunten van de shows was. De kindervoorstellingen waren zeer goed verzorgd. Vooral de mooie handgemaakte poppen van Mario Fernandez veranderden de sfeer volledig tot een sprookjesachtige ambiance van tovenarij en magie. Aan de Magic Horror Shows werkten meerdere leden van de Magische Cirkel van Gent mee. Zelfs de mystieke muziek op de achtergrond was gecomponeerd door één van hun jongste leden, Kim Cao-Van. Ook op straat voor de tentoonstellingsruimte werd er gegoocheld. Onder andere door Emily Ghekiere en William Bontinck. Uiteraard trok zo'n evenement ook andere goochelaars aan. Zodoende veranderden de pauzes in gezellige ontmoetingstijden voor goochelaars. Wie genoeg had van goochelen, ging de stad in. Daar wemelde het van alles en nog wat: straatartiesten, muzikanten, eettentjes (hebt u ooit Heksenbrood geproefd?), podia met verschillende programma's, etcetera. De Gentse Feesten zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Anton B. Tanesha


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 28 april 2015 om 10.04 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 2, november/december 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder