Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | De eerste vijftig aanmeldingen zijn binnen

De eerste vijftig aanmeldingen zijn binnen

Leeuwarden maakt van goochelen theater

Het congres in Leeuwarden moet laten zien dat goochelen zoveel meer is. In onze gesprekken met instanties en het bedrijfsleven merken wij heel direct welk beeld het goochelen oproept. Enerzijds knap, slim en onderhoudend, maar ook vaak arrogant, knullig en zonder cultuur. Het congrescomité wil het goochelen laten zien als een erkende podiumkunst. Pers, theatermensen, culturele instanties; ze worden uitgenodigd om te kijken en te praten. Uitgangspunt is dat de goochelaar ook in de toekomst een veel gevraagde entertainer blijft.

Daarom ook is Edwin Rutten aangetrokken. Naast entertainer is hij ook infotainer. Hij presenteert de gala en de matinee, waarbij hij samen met Wim Eertink zorgt voor een aansprekende produktie. Tevens neemt hij plaats in het meest gewaardeerde onderdeel van de laatste twee congressen "zoveel ideeën in zoveel minuten". Hij zal dan tips geven op het gebied van entertainment. Mentale magie is niet de meest flitsende vorm van goochelen. Toch heeft Ted Lesley gezorgd dat mentale magie op een onderhoudende manier gebracht kan worden. Niet voor niets ontving hij onlangs de "American Best Psychic Entertainer Award". In zijn lecture zal hij velen 'heavymental'-fan maken.

Magisch amusement

Iets geheel anders is Junior Shankar. In India al bijna een magische legende, die dankzij Rama Polderman ons congres bezoekt. Op twaalfjarige leeftijd won hij op het FISM 1991 de "Jury's Best Award". Virtuoos in close-up, zittend op de vloer. Wie weet krijgen we een workshop van hem en wij zittend in een kring er omheen. Markus und Trix scoorden hoog tijdens het Drielandencongres van dit jaar. Hun nieuwe act, met een juke-box, is op en top magisch amusement. Verder zullen zij te zien zijn tijdens de opening van het congres.

De Friese inbreng

Natuurlijk moet een congres in Leeuwarden ook Friese inbreng hebben. Twee leden van de Magische Ring Friesland komen hiervoor in aanmerking. Allereerst de man die zeker weet dat techniek ondergeschikt kan zijn aan entertainment. Hij is een ware ambassadeur van onze ring, Minze Dijksma. We hebben hem gevraagd voor de close up-gala en dan het liefst met de gouwe ouwe Elfsteden-act. De andere kandidaat is Manro Potman. Samen met Lois is hij zijn acts nog steeds aan het perfectioneren. Ook een vent die optreedt met een doel: het publiek moet vermaakt worden. Hij krijgt een plek in de galashow.

De Leeuwarder straatgoochelaar Tarcarius is op zaterdagmiddag met concoursdeelnemers en gastartiesten in het centrum van de Friese hoofdstad te zien.

VRAGEN

Waarom is het congres met 350 congresgangers vol?
Omdat de FIB-zaal van De Harmonie plaats biedt aan 400 personen. In deze zaal vinden het concours en de lectures plaats. Voor genodigden en pers zijn dan nog 50 plaatsen beschikbaar.

Waarom kan ik pas vanaf 1 mei een dagkaart reserveren?
Omdat wij het congres met een minimum aan dagkaarten vol willen krijgen. Reserveren moet daarom ook telefonisch, om teleurstelling op de dag zelf te voorkomen.

Hoeveel dealers komen er?
Dat hangt af van het aantal congressisten. Het streven is 1 dealer per 20 deelnemers, met een minimum van 10. Binnenkort worden de geselecteerde dealers aangeschreven.

Hoe gaat het met het concours?
De concoursonderdelen van Enschede blijven gehandhaafd. De selectie is verdwenen. Wel moet de voorzitter van de betrokken goochelclub goed kritisch kijken of het concoursnummer de toets van de kritiek kan doorstaan. Vanaf 1 januari hebben de voorzitters de inschrijfformulieren thuis.


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 16 januari 2014 om 08.32 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 3, januari/februari 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder