Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Dai Vernon (2/6)

Dai Vernon (2/6)

Bijna 25 jaar lang vulde Dai Vernon elke maand een bladzijde in het voortreffelijke maandblad Genii. Dit jaar -in juni- werd hij 97 jaar en zijn liefste wens is de 100 te halen. Geveld door ouderdomskwalen schreef hij kort geleden zijn (voorlopig?) laatste artikel en verhaalde wat hem in zijn jonge jaren als goochelaar eens overkwam. Moge het tot lering strekken voor wie de schoen past.

"Als jonge man - in de twintig/dertiger jaren - woonde ik in New York. Ik werkte toen regelmatig voor de z.g. upperclass via mevr. Francis Rockefeller King, die in die kringen de beste contacten had. Hoewel zij voor goochelaars geen belangstelling had, was ik zo bevoorrecht de enige uitzondering te mogen zijn, naast andere artiesten, die op parties van de hoogstgeplaatsten mochten optreden. Mevrouw King was zeer zorgvuldig bij haar keuzes, maar toch waagde ik het eens haar te vragen of een goede vriend van mij, die ik een plezier wilde doen, in mijn plaats mocht komen. Twee dagen na de betreffende datum zocht hij me op; hij was geheel van streek. Hij vertelde mij, dat de butler van de betreffende gastvrouw naar hem toe was gekomen en hem namens haar verzocht zich te beperken tot dansen en niet meer op te treden. Toen ik daarna Mevr. King vroeg naar de reden, vertelde zij me dat de man een spel kaarten had genomen, zijn duim had gelikt en het spel toen had uitgespreid. De arme man heeft het "hoe en wat" nooit vernomen. Hij wist niet hoe nauwgezet sommige mensen zijn en dat dientengevolge het likken van duimen echt niet kàn!"

Ted Biet


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 14 december 2016 om 10.34 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 6, juli/augustus 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder