Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Contactavond Noordhollandse Bond van Goochelaars

Contactavond Noordhollandse Bond van Goochelaars

Zelden lezen we over contactavonden van verenigingen aangesloten bij de N.M.U. Wij - de N.B.G. - dachten dat onze ontmoetingsavond van 15 juni jl. belangrijk genoeg was om voor Informagie een verslag te schrijven.

Wij ontvingen namelijk gasten die het vermelden waard zijn: Tonny van Dommelen, Ted Winkel en Hans Suys in hun functies van respectievelijk voorzitter, vice-voorzitter en penningmeester van de N.M.U. Een topformatie van het Dagelijks Bestuur (DB) dus. De bedoeling van dit bezoek was om elkaar weer iets beter te leren kennen.

Na onze gebruikelijke opening van de avond, met vermelding van de belangrijkste activiteiten van de afgelopen maand (meestal een lange opsomming), volgde een verslag. Dit betrof de extra N.M.U.-vergadering d.d. 5 juni jl. door onze vertegenwoordiger in het Algemeen Bestuur. Het hele verslag van deze vergadering leest u waarschijnlijk elders in dit blad. Wij vernamen hieruit dat bij een gehouden stemming het merendeel der stemmen tegen structurele wijzigingen - door de N.B.G. voorgestaan - is. Dit was meteen een punt om de mening te vragen van de voorzitter van de N.M.U. Wij begrijpen natuurlijk dat een meerderheid van stemmen doorslaggevend is. Wel hoopten wij aan de DB-leden (wegens de nog steeds bestaande onvrede van diverse N.B.G.-leden) de noodzaak kenbaar te maken voor structurele wijzigingen in de bestaande juryrichtlijnen. In een open gesprek, over en weer, verzocht de voorzitter van het DB om schriftelijke toezending van ideeën en voorstellen betreffende genoemde wijzigingen uit onze kring. Dit ontlokte één onzer leden de opmerking dat zijn ideeën geruime tijd geleden reeds verzonden werden.

Een belangrijke mededeling van het DB was het plan om Nederlands jeugdig talent vanuit de N.M.U. gelegenheid te bieden zich te laten coachen in hun presentatie. Het DB meent dat hiervoor voldoende coaches beschikbaar zijn in Nederland om deze taak op zich te nemen. Vanuit de N.B.G. werd verzocht de coaching op acteerkennis te richten. Ook werd uit onze kring gevraagd naar de betaalbaarheid van deze voorstellen, die de N.B.G. (met de langste Nederlandse junioren-begeleiding) overigens zou toejuichen. Het DB meldde hiervoor reeds een startkapitaal te hebben vrijgemaakt. Verder hoopt het DB meerdere gelden als een donatie te ontvangen van de Nederlandse, bij de N.M.U. aangesloten verenigingen. Verder werd er nog over plannen gesproken voor het oprichten van een studievideotheek. Ook kwam ter sprake om de concoursklasse 'Goochelen voor kinderen' in het nationaal concours mee te laten jureren door een aparte jeugdjury naast de N.M.U.-jury. Deze jeugdjury dient een zelfstandig oordeel te geven.

Een ander gestelde vraag was: Wat is de kracht van de N.M.U. in en naar de FISM en hoe benutten we deze? Hierover werd vrij negatief gesproken. Het werd bijna een N.M.U.-vergadering. Een spel van vraag en antwoord. Soms verhelderend, soms ontwijkend, soms kritisch. Toch was het een avond waar wij elkaar, DB en N.B.G., op goede manier in openheid ontmoetten en stimuleerden.

De afsluiting van deze avond (hierbij aanbevolen aan andere verenigingen) bestond uit het demonstreren van onze kunst. We zagen demonstraties door Henk Eschweiler, Peter Betlem, Co Voerman (leden van N.B.G.), Hans Suys, Ted Winkel en Tonny van Dommelen (N.M.U.). Laatstgenoemde toonde ons als manipulator waarom hij zich wereldkampioen mag noemen.

Co Voerman


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 2 april 2015 om 08.36 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 1, september/oktober 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder