Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Congresnieuws (2/5)

Congresnieuws (2/5)

Nog slechts enkele weken en het Nationaal Congres voor de Goochelkunst is weer een feit. Het 40-jarig jubileum van de NMU krijgt wel een heel bijzonder cachet. De Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Brabant, Mr. F.J.M. Houben, heeft toegezegd het congres te komen openen. Het deelnemersaantal heeft nu het niveau bereikt dat er ook een echte gezellige feestavond gegeven kan worden, waardoor het congres zijn toegangsgeld dubbel en dwars waard wordt. Het blijkt dat wij in de uitnodiging voor het congres te voorzichtig zijn geweest wat betreft de overnachtingsgelegenheid. Het ziet er nu naar uit, dat de capaciteit van de Koningshof zodanig is, dat de aanmeldingen die nu nog komen zonder problemen ook van slaapplaats kunnen worden voorzien.

Opening

De opening is gepland op vrijdagmorgen om 11.30 uur. Daarover is nog niet eerder gepubliceerd. Hierboven wordt al melding gemaakt van de komst van de Commissaris van de Koningin. Daarbij past natuurlijk een openingsshow. U zult namelijk een optreden meemaken van onze Paul Philippart en Anja. U krijgt ze dus twee keer te zien, want zij staan, zoals bekend, ook in de galashow van zaterdagavond. Het doet ons extra plezier dit artiestenpaar twee keer te kunnen presenteren, omdat het in maart de zilveren goochelstaf gewonnen heeft op het Grands Prix Magiques in Monte Carlo. In dit Mozartjaar is het natuurlijk leuk Mike Shera zijn Mozartact te laten presenteren. Het internationale karakter van het congres hopen we te complementeren met een zeer goede Finse manipulatie-act van Tatu Tyni.

Amerikaanse ster

Met groot genoegen kunnen wij voor de gala-avond Dale Salwak uit de USA (Californië) nog aankondigen. Hij werd dè ster genoemd van het laatste Engelse IBM-congres in Scarborough. De Britten zullen er jaloers op zijn, dat wij hem gecontracteerd hebben, want zij hadden hem graag wéér willen zien. Zij zullen daarvoor nu naar ons toe moeten komen. Niet alleen staat hij in het gala, maar hij geeft ook een lecture op toneelgebied.

Speciale lezing

Nu over lectures gesproken wordt, kan medegedeeld worden, dat er ook een lecture met expositie komt op het terrein van gezichtsbedrog. Een niet-goochelaar, Bruno Ernst, heeft op dit terrein zijn sporen verdiend. Een van onze collega's die ervan hoorde, noemde dit een goede keus. Nu u dit allemaal weet - lees de vorige Informagies er ook nog eens op na - wat weerhoudt u dan nog om in te schrijven?

Inlichtingen over het Nationale Congres voor de Goochelkunst worden verstrekt door het congresbureau, Uden.


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 1 november 2016 om 08.51 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 5, april/mei 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder