Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Congresnieuws (2/4)

Congresnieuws (2/4)

Over enkele maanden is het al weer zo ver dat het congres zijn poorten opent voor ons jaarlijkse evenement. De NMU bestaat dit jaar 40 jaar en zal met een onvergetelijk congres de geschiedenis ingaan. Het belooft een groots feest te worden, waar internationaal veel belangstelling voor bestaat. De buitenlanders verwachten véél van Nederland, nu zij weten dat de NMU 40 jaar bestaat; daarbij komt dat zij het arrangement ongelooflijk goedkoop vinden.

Gala-avond

De gala-avond, die op zaterdagavond gehouden wordt in de stadsschouwburg van Eindhoven, draagt ook een internationaal karakter. Uit Italië treedt op Davide Costi met zijn manipulatie-act. Elders in dit nummer staat een bijdrage van zijn hand. Uit Rusland worden twee acts vertoond. Het zijn Voronin met een comedy-act en Galina met een adembenemend optreden. Zij brengt een nummer met de ringen en de zwevende bal, en wel op zo'n sierlijke manier, dat van begin tot eind de aandacht geboeid blijft. Uit Duitsland verwachten we Chapeau. Hij heeft op het FISM '88 congres de tweede prijs comedy magic veroverd. Hoewel het nummer in de categorie comedy valt, is het interessante dat het toch ook technisch heel knap in elkaar zit. Uit Engeland komt dan nog de manipulator Duncan Trillo, die op het laatste Engelse IBM-congres in het gala veel lof oogstte. Begonnen als straatgoochelaar in Engeland, heeft hij vier jaar ervaring opgedaan in Japan en daar een toneelact opgebouwd die het aanzien waard is. Nederland mag natuurlijk ook niet ontbreken. Paul Philippart en Anja spelen als het ware een thuiswedstrijd. Zij waren prijswinnaars in de klasse illusionisme in Groningen, maar ook in Duitsland en Brussel veroverden zij prijzen. Zij zullen met een nieuwe illusie komen. Deze jonge mensen hebben al veel internationale ervaring opgedaan. Zij worden veel gevraagd voor buitenlandsche congressen en leveren twee shows op het wereldcongres in Lausanne. Deze avond (die nog verder opgevuld zal worden) wordt gepresenteerd door Pierre Huyskens.

Internationale dealers

Het internationale karakter van het congres wordt eveneens benadrukt door de dealermarkt. Naast diverse Nederlandse dealers verwachten we uit vele landen aanloop. Toezeggingen uit Hongarije zijn Figaro en Jupiter. Uit België komt Magic Victoria. Uit Engeland verschijnen International Magic Studio, Tony Curtis en Opus Magazine. Bob Little komt uit de USA. Naast deze dealers zijn nog geïnteresseerd El Duco uit Zweden, Mariano uit Joegoslavië, Titiano uit Italië, Klingsor uit België en tenslotte Tony Reisner uit Oostenrijk. Al deze namen beloven een kwalitatief hoogstaand congres, dat u niet mag missen. Laat dat concoursdeelnemers niet weerhouden zich in te schrijven. Vaak komt het voor dat iemand later spijt krijgt niet meegedaan te hebben, omdat hij de concurrentie vreest. Zet die schroom overboord en doe mee. Het gaat niet altijd om het winnen, maar ook om het meedoen. Je moet die ervaring ook eens opgedaan hebben; daar kun je dan over meepraten en zelfs anderen mee van dienst zijn.

Laat deze informatie voldoende zijn om uzelf nu in te schrijven. Dan bent u zeker van een plaats op dit feestelijk congres ter gelegenheid van een 40-jarige NMU. Nog meer nieuws komt in het volgende nummer.

Inlichtingen over het Nationale Goochelcongres '91 bij het congresbureau, Uden.


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 1 oktober 2016 om 00.34 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 4, februari/maart 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder