Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Congresdag in Hagen

Congresdag in Hagen

Hoewel het aantal goochelmanifestaties voor goochelaars gestaag toeneemt, had de congresdag in Hagen (19 maart jl.) toch verschillende aspecten die het de moeite waard maakten om het evenement eens mee te maken. Desondanks blijft mijn mening overeind dat door deze 'wildgroei' de animo van de gemiddelde goochelaar voor congressen wat terugloopt. Ik was naar Hagen gegaan op uitnodiging om in het afsluitende gala op te komen draven met mijn medailles. Deze dag werd gecombineerd met een avond, eraan voorafgaand, voor een gezelschap (geen goochelaars) dat zich Schlaraffia noemde. Deze carnavaleske vereniging hecht veel waarde aan medailles en speldjes; dus zat ik op voorhand al goed en kon mijn nummer niet stuk.

Het congres in Hagen werd voor de vierde en tevens laatste maal op voortreffelijke wijze georganiseerd door Heinz Mackenbach. Er waren ongeveer 200 goochelaars en bijna alles speelde zich af in één zaal. Gezeten op gereserveerde plaatsen aan lange tafels, waar voortdurend drank werd geserveerd en tussen de middag een maaltijd, kon men diverse lezingen volgen. Eén keer was er in een kleinere zaal voor een deelgroep kleiner werk te zien. Er waren lezingen betreffende kindergoochelen (naast trucs ook veel waardevolle tips) en partygoochelen door Boretti met vele goede ideeën zoals: vervang dat onlogische apparaat voor een halsdegen door een koptelefoon ('Hoort u niets?' met een lange priem door de oren stoten: 'Gaat het nu beter?'). Ook de lezing van Alexander de Cova was meer dan de moeite waard: doordacht en helder. Verder was er een dealershow in de ware betekenis van Eckhart Bötcher: hij vertoonde en verklaarde apparatuur die hij verkocht. Met een goede voordracht, uitgekiende routine en tal van tips waren al zijn effecten de moeite waard. Zijn verkoop later ook. Om over na te denken; dit verdient navolging.

Langs de muur van de zaal stonden enkele dealers opgesteld, die druk bezocht werden in de pauzes. Verder zag ik in de pauzes (dankzij die tafelopstelling) veel onderling uitwisselen van effecten, ideeën en verhalen. Een werkelijk zeer geanimeerde dag, die zoals gezegd, met een klein gala werd besloten. Hierin traden op Boretti, Sondermeyer, Alexander de Cova, Roberto Giobbi en ondergetekende. En weet u wat mij die dag het meest heeft aangesproken? Tijdens de verschillende lezingen is vijf maal de naam van Fred Kaps gevallen; 15 jaar na zijn overlijden!

Ted Winkel


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 2 februari 2015 om 09.01 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 5, mei/juni 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder